مدرسی ادامه داد: از علتهای کابوس شبانه میتوان به وقایع منزل یا مدرسه، جدایی والدین یا دیدن فیلمهای ترسناک در روز و تب اشاره کرد.
او یادآور شد: از جمله موارد دیگر اختلال خواب در کودکان سندرم پای بی قرار است. در این بیماری کودک احساس بد و ناخوشایند و گزگز شدن در پاها مخصوصا پشت ساق پاها میکند. این احساس ناخوشایند تا حدی با ماساژ دادن برطرف می شود. کودکان مبتلا به این عارضه در اوایل شب به خواب نمی روند و ممکن است در انتهای شب و نزدیک به صبح به خواب بروند. ممکن است این اختلال همراه با حرکات ناگهانی پاها در زمان خواب باشد که هر دقیقه یک تا ۶ مرتبه این اتفاق می افتد. معمولا علتی برای این عارضه یافت نمیشود ولی عوامل ارثی، مصرف چای و قهوه و بعضی از بیماریهای جسمی در ایجاد آن دخالت دارند.
او درباره علائم و عوارض اختلالات خواب در کودکان اظهار کرد: اختلال خواب کودکان ممکن است در روز منجر به بد خلقی، بی قراری، کاهش توجه، عدم تمرکز درکلاس، خواب آلودگی در مدرسه، اختلالات رفتاری و همچنین افت تحصیلی و اختلال در یادگیری منجر شود. جالب است بدانید که کودکان بر خلاف بزرگسالان در روز به جای خواب آلودگی ممکن است دچار پرتحرکی ، کاهش توجه شده به اشتباه با بیماری بیش فعالی شوند. عدم افزایش وزن همچنین شب ادراری می تواند از عوارض دیگر اختلات خواب در کودکان باشد.
مدرسی، گفت: اختلالات خواب متاسفانه ممکن است عوارض جدی برای کودک به دنبال داشته باشد که می توان از عوارض قلبی- عروقی، ابتلا به دیابت، اختلات متابولیک و حتی بعضی از سرطانها نام برد. بنابراین اطلاع کافی والدین از این گونه اختلالات بسیار حائز اهمیت بوده و لازم است در راستای تشخیص و درمان ان اقدام لازم به عمل آید.
نظرات شما عزیزان: