برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
بعضی این سوال را مطرح میکنند که آفریدگار خداوند کیست؟ اما آیا به راستی پروردگار باید خالقی داشته باشد؟ فلسفه مربوط به مباحث خداشناسى و ماوراء طبیعت به سادگی پاسخ این سوال را میدهد.
آیا خدا باید آفریدگاری داشته باشد؟
برتراندراسل، فیلسوف معروف انگلیسى در کتاّ خود با نام «چرا مسیحى نیستم»؟ چنین مى گوید: «در جوانى به خداوند عقیده داشتم، و بهترین دلیل بر آن را برهان علة العلل مىدانستم، و اینکه تمام آنچه را در جهان مىبینیم داراى علتى است و اگر زنجیر علتها را دنبال کنیم سرانجام به علت نخستین مىرسیم که او را خدا مى نامیم. ولى بعداً به کلى از این عقیده برگشتم زیرا فکر کردم اگر هر چیز باید علت و آفرینندهاى داشته باشد پس خدا نیز باید علت و آفریدگارى داشته باشد!»
مطلب پیش رو به پاسخ این سوال می پردازد که چگونه به خدایی که ندیده ایم ایمان بیاوریم؟
پرستش خدای دیده نشده سادهترین اشکالى که مادى گراها بر خداپرستان دارند این است که: «انسان چگونه مى تواند موجودى را که با حواس خود درک نکرده بپذیرد و به او ایمان آورد، شما مىگوئید خدا نه جسم دارد، نه مکان دارد، نه زمان نه رنگ و نه...، چنین موجودى را با چه وسیله میتوان درک کرد؟ ما تنها به چیزى ایمان مىآوریم که حواس ما عاجز از درک آن نباشد، چگونه به خدایی که ندیده ایم ایمان بیاوریم؟ اصلاً چنین چیزى وجود ندارد.»
پنجمین عمل حج تمتع و دومین عمل منا برای کسی که در حج تمتع است، قربانی کردن است. قربانی کردن، طبق نص صریح آیاتی از سوره حج، نشانه تقوا و فداکاری در راه بینوایان و فقراست.
قربانی از نظر لغوی، «قربانی» از لفظ «قربان» گرفته شده است. هر چیزی که وسیله قرب و نزدیکی به خداوند تعالی باشد، به آن قربانی می گویند. حال آن چیز ذبح حیوان باشد یا صدقات دیگر. «عید» از کلمه «عود» به معنای بازگشت است؛ بازگشت از زندان نفس و خرافات به سوی خدا؛ بازگشت از تسلط اهریمن به سوی خدای رحمت.
رساله مودت، تفسیرآیه: قل لااسئلکم علیه اجرا الاالموده فی العربی و نخستین قربانی (حضرت زهرا و فرزندش محسن سلام ا...علیها) مشخصات کتاب: سرشناسه : حسینی طهرانی، سیدمحمدحسین، ۱۳۰۵ - ۱۳۷۴. عنوان و نام پدیدآور : رساله مودت، تفسیرآیه: قل لااسئلکم علیه اجرا الاالموده فی العربی و نخستین قربانی (حضرت زهرا و فرزندش محسن سلام ا...علیها) / از مکتوبات محمدحسین حسینی طهرانی. مشخصات نشر : مشهد : نور ملکوت قرآن، ۱۴۳۰ق.= [۱۳۸۸]. مشخصات ظاهری : ۲۶۴ ص. شابک : ۹۷۸-۹۶۴-۷۲۷۰-۲۱-۲ ؛ چاپ دوم، زرکوب: ۹۷۸-۹۶۴-۷۲۷۰-۲۲-۹ وضعیت فهرست نویسی : فاپا یادداشت : کتاب حاضر تحت عنوان " تفسیرآیه مودت: قل لااسئلکم علیه... ونخستین قربانی (حضرت زهرا الله علیها و فرزندش محسن" توسط انتشارات موسسه ترجمه و نشراداره علوم و معارف اسلام مشهدمقدس درسال ۱۳۸۴ به چاپ رسیده است. یادداشت : چاپ دوم: ۱۴۳۱ق.= [۱۳۸۹]. یادداشت : چاپ سوم: ۱۴۳۳ق.= ۱۳۹۱. یادداشت : کتابنامه به صورت زیرنویس. عنوان دیگر : تفسیر آیه مودت: قل لااسئلکم علیه...نخستین قربانی (حضرت زهرا سلام علیها و فرزندش محسن). عنوان دیگر : تفسیر آیه قل لااسئلکم علیه...نخستین قربانی. موضوع : فاطمه زهرا (س)، ۸؟ قبل از هجرت - ۱۱ق. -- شهادت موضوع : تفاسیر (سوره شوری. آیه موده) رده بندی کنگره : BP102/765/ح ۵ت ۷ ۱۳۸۸ رده بندی دیویی : ۲۹۷/۱۸ شماره کتابشناسی ملی : م ۸۵-۱۰۳۱۲ عناوین اصلی کتاب شامل: [پیش درآمد]؛ [تفسیر اول آیه مودت؛ [تفسیر دوم بهترین راه رسیدن به محبت؛ [تفسیر سوم مراد از محبت نسبت به چه کسانی است؛ [تفسیر چهارم نظر زمخشری در باره اقرباء]؛ [تفسیر پنجم توضیح حدیث مودت از زمخشری؛ [تفسیر ششم روایت تعیین اقرباء]؛ [تفسیر هفتم مراد آیه از زبان ائمه علیهم السلام
پرشکوه ترین مراسم عبادت و قربانی مشخصات کتاب: سرشناسه : بی آزار شیرازی عبدالکریم - ۱۳۲۳ عنوان و نام پدیدآور : پرشکوه ترین مراسم عبادت و قربانی مطابق با فتاوای فقیه اهل بیت آیه العظمی ناصر مکارم شیرازی نگارش عبدالکریم بی آزار شیرازی مشخصات نشر : قم مدرسه الامام علی بن ابی طالب ع ، ۱۳۷۹. مشخصات ظاهری : ۱۴۸ ص مصور (رنگی ، نقشه (رنگی شابک : ۹۶۴-۶۶۳۲-۶۰-۲ ۶۰۰۰ریال یادداشت : پشت جلد به انگلیسی The most glorious rite of worship and sacrifice . یادداشت : کتابنامه به صورت زیرنویس موضوع : حج موضوع : حج -- قربانی شناسه افزوده : مکارم شیرازی ناصر، . - ۱۳۰۵ رده بندی کنگره : BP188/8 /ب۹۲پ۴ ۱۳۷۹ رده بندی دیویی : ۲۹۷/۳۵۷ شماره کتابشناسی ملی : م ۷۹-۱۲۰۹۱ عناوین اصلی کتاب شامل: [اهداء]؛ مقدمه ؛ بخش ۱: تاریخچه مکّه و مراسم حج ؛ بخش ۲: استطاعت و انواع حج ؛ بخش ۳: مناسک عمره ؛ بخش ۴: مناسک حج ؛ بخش ۵: مَنْسَک حج
اشاره عید قربان را جشن می گیریم تا یاد و خاطره رفتاری را گرامی داریم که در آن درس ها و عبرت های فراوان تربیتی است؛ رفتاری که شاید در ظاهر به مذاق برخی مادی گرایان خوش نیاید، ولی روح حاکم بر آن، سراسر حکمت و تسلیم و ایمان به خواست الهی را نشان می دهد.
"الهی فَاجعَلنا مِنَ الّذینَ تَرَسَّخت اَشجارُ الشَّوقِ اِلیکَ فِی حَدائِقِ صُدُورِهِم...»۱ هر جور فکر می کنم، او را بهتر می یابم. کسانی که ریشه ای نداشته باشند می خشکند و کسانی که مانده باشند، گند می گیرند و می میرند. ما خواه، ناخواه مردار زمین هستیم و مرده زمان. زمانه ما را به مرگ می سپرد و زمین از ما مرداری تهیه می کند؛ مگر قبل از این که زمانه، نیروی ما را بگیرد و ما را به خاک مبدل کند و بگنداند، خودمان را ذبح کنیم.
اگر ذابح خود شما هستید، این دعا را بخوانید و اگر کسی دیگر ذابح است، دستتان را روی دست او بگذارید و دعای ذیل را بخوانید.
دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان
دعا هنگام قربانی کردن در عید قربان یکی از سوالاتی است که در این ایام بیشتر مورد توجه و درخواست کاربران قرار می گیرد، برای مطالعه شرایط و آداب آن با ما همراه باشید.
در ایام حج، عید قربان از فضیلت خاص برخوردار است، به طوری که در روایات، به عنوان حج اکبر معرفی شده است. از امام صادق علیه السلام پرسیده شد: روز حج اکبر چه روزی است؟ حضرت فرمود: «روز حج اکبر، روز عید قربان، و حج اصغر، عمره است».
خاطره ای جاوید عید قربان، یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است. این روز، یادآور خاطره ای از زمان های بسیار دور است. درآن مبارک لحظه ای که پدر، فرزند خویش را برای لبیک به ندای ملکوتی حق، به قربانگاه می برد تا فرمان الهی را با تمامی وجود به انجام برساند. آری، آن پدر، پیامبر بزرگ الهی ابراهیم خلیل اللّه است و آن پسر، اسماعیل که هر دو تسلیم رضای حق شده، از تمامی هستی خویش در راه وصال به قُرب الهی خاضعانه می گذرند. آنها به همه پیروان خویش این درس بزرگ را به یادگار می گذارند که برای عروج و رسیدن به حق، باید اسماعیلِ وجود را قربانی کرد و عاشق واقعی شد؛ عاشقی که همه هستی را در راه معشوق فدا می کند تا رضایت او را فراهم آورد. عید قربان، عید فرصت هاست؛ فرصت تقرب به خداوند و پاکی نفس از آلودگی ها و تعلّقات دنیایی.
شنیدم رسول خدا صلی الله علیه وآله روز عید قربان ، خطبه می خواند ومی فرمود : امروز ، روز «ثجّ» و«عجّ» است . ثجّ ، خون قربانی هاست که می ریزید . پس نیّت هرکس صادق باشد ، اولین قطره خونِ قربانی او کفّاره همه گناهان اوست ، و«عجّ» ، دعاست . پس به درگاه خداوند دعا کنید ،قسم به آن که جان محمّد(ص) در دست اوست ، از اینجا هیچ کس بر نمی گردد ، مگر آمرزیده شود ، جز کسی که گناه کبیره انجام داده وبر آن اصرار ورزد ودر دل خود تصمیم بر ترک آن ندارد .
ضرب المثل افسار شتر بر دم خر بستن اشاره به سپردن کار به افراد نالایق است و اینکه افرادی نالایق بدون داشتن تخصص، تحصیلات، تجربه، شایستگی و شرایط صاحب پست و مقامی شوند.