بخدا سوگند که او را به خشم نیاوردم و تا هنگامی که زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید نکردم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم نکرد.
ساده زیستی فاطمهسلام الله علیها نیز زبانزد مردمان بود. مهریه کم، جهیزیه مختصر، اکتفا به غذای اندک و معاش کم، استفاده از حداقل امکانات برای زندگی و... فرزندانی که در دامان فاطمه تربیت یافتند خود مثل خورشید در آسمان علم و ایمان می درخشند. امامان و امام زادگانی که هنوز آسمان هدایت از نور وجود ایشان روشن است. چرا اینگونه نباشند وقتی مادر ایشان در کوچکترین رفتارش تربیت الهی ایشان را در نظر میگیرد؟ فاطمهسلام الله علیها وقتی با فرزندش حسن بازی می کند. این شعر را در نهادش زمزمه می نمود:
اشبه أباک یاحسن، واخلع عن الحق الرّسن، واعبد الهاً ذامنن، ولاتوال ذا الاحسن.
ای حسن ، نظیر پدرت باش و ریسمان ظلم از حق دور کن، و خداوندی را که صاحب نعمت هاست پرستش کن و با افراد تیره دل دوست مباش.
فاطمهسلام الله علیها الگوی هر انسان با ایمان
چنین رفتارهای انسانی و نورانی از بانوی دو عالم میوه درختی است که ریشه در جان او دارد. فاطمهسلام الله علیها قهرمان ایمان و بندگی خداست. هر آنچه از وجود مبارک فاطمهسلام الله علیها سر می زند خبر از ایمانی راسخ و قلبی خاشع در مقابل پروردگار خویش است. امام علی علیه السلام در مورد همسرش اینگونه می فرماید:
فاطمهسلام الله علیها بهترين يار و ياور براى اطاعت و بندگى خداست.
چنین انسانی نه تنها الگوی بانوان عالم است بلکه هر انسانی که قدم در راه بندگی خدا گذارد مرد باشد یا زن باید به این اسوه اخلاق و ایمان تمسک نماید.آری فاطمهسلام الله علیها الگوی بانوی مسلمان نیست بلکه الگو و اسوه هر مرد و زن مسلمانی است که در راه خدا قدم بگذارد. ما چه گوییم وقتی حجت خدا و امام زمان می فرمایند:
فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِي أُسْوَةٌ حَسَنَة
در دختر رسول خدا برای من الگویی نیکو هست.
ولادت فاطمهسلام الله علیه را نباید روز زن نامید. ولادت فاطمه را باید روز انسانیت نامید. باید گلها را به هر زن و مرد مسلمانی تقدیم نمود که قدمی به دنبال فاطمهسلام الله علیهدر راه انسانیت برداشته اند.
نظرات شما عزیزان: