ابوسفیان پس از شکست مسلمانان در جنگ اُحُد چه نقشه ای داشت؟
حوزه/ پس از شکست مسلمانان در اُحد، ابوسفیان و لشکریانش که هنوز در اطراف مدینه بودند، گفتند: مسلمانها نابود شدند و باقیمانده آنان گریختند، خوب است بازگردیم و آنها را ریشهکن کنیم؛ ولی خداوند آنچنان رعبی در دل آنان افکند که مانند شکست خوردگان به مکّه بازگشتند، چون نگران حمله مسلمانان بودند.
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، استاد محسن قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه ۱۵۱ سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.
- آیه
سَنُلْقی فی قُلُوبِ الَّذینَ کَفَرُوا الرُّعْبَ بِما أَشْرَکُوا بِاللَّهِ ما لَمْ یُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً وَ مَأْواهُمُ النَّارُ وَ بِئْسَ مَثْوَی الظَّالِمینَ
- ترجمه
بزودی در دل های کسانی که کفر ورزیدند، بیم خواهیم افکند، زیرا چیزی را با خدا شریک کرده اند که بر (حقّانیّت) آن (خداوند) دلیلی نازل نکرده است و جایگاه آنان آتش دوزخ است و چه بد است جایگاه ستمگران.
- نکته ها
پس از شکست مسلمانان در اُحد، ابوسفیان و لشکریانش که هنوز در اطراف مدینه بودند، گفتند: مسلمانها نابود شدند و باقیمانده آنان گریختند، خوب است بازگردیم و آنها را ریشهکن کنیم؛ ولی خداوند آنچنان رعبی در دل آنان افکند که مانند شکست خوردگان به مکّه بازگشتند، چون نگران حمله مسلمانان بودند. [۱]
- پیام ها
۱- خداوند، مسلمانان را با القای ترس بر قلب دشمن یاری می کند. «سنلقی فی قلوب الّذین کفروا الرعب»
۲- تکیه به غیر خدا، شرک و عامل ترس است. همان گونه که ایمان و یاد خدا عامل اطمینان می باشد. «الرعب بما اشرکوا»
۳- مشرک، بر ادّعای شرک برهان ندارد. «مالم ینزّل به سلطاناً»
۴- اصول عقاید باید بر اساس منطق و استدلال باشد. «لمینزّل به سلطاناً»
۵ - برهان، نوری الهی است که بر دلها نازل می شود و مشرکین این نور را ندارند. «لم ینزّل به سلطاناً»
۶- شرک، ظلم است. لذا پایان آیه می فرماید: «بئس مثوی الظالمین»
--------
پاورقی:
۱) مناقب، ج۱، ص ۱۲۶
نظرات شما عزیزان: