گلچيني از استفتائات و پرسشهاي قرآني (احكام مس آيات و اسماء الهي)
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 92336
بازدید دیروز : 52941
بازدید هفته : 224503
بازدید ماه : 277781
بازدید کل : 10669536
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 29 / 12 / 1399

Quran translations The Holy Qur\'an: Text, Translation and Commentary Surah Qari, android transparent background PNG clipart thumbnail

سوال:انداختن روزنامه و مجلات در ميان زباله با علم به اينكه در ميان آن اسماء جلاله و آيات قرآن نوشته شده است, چه حكمي دارد؟
جواب: انداختن آن جايز نيست و بايد آنرا از محل هتك و اهانت خارج كنند.
منبع: استفتائات امام خميني (ره) ، ج1، مسأله 307.


سوال:اوراق امتحانى كه بعد از تصحيح در زباله انداخته مى شوند و يا آتش زده مى شوند،آيا شرط است اطمينان حاصل شـود كه اسماء الله و اسامى معصومين عليهماالسلام در آنها نباشد؟ و آيا انداختن اوراق سفيد اسراف شمرده ميشود يا خير؟
جواب: تفحص ( جستجو ) واجب نيست، اگر احراز نشود وجود اسماء جلاله در ورقه انداختن آن در زباله اشكال ندارد ، و اما اوراقى كه در يك طرف آن نوشته مى شود و امكان بهره بردارى از آنها وجود داشته باشد و يا در صنعت كارتن سازى از آن مى شود استفاده كرد چون در دور انداختن و سوزاندن آن شبهه اسراف و تبذير وجود دارد خالى از اشكال نيست.
منبع:استفتائات مقام معظم رهبري


سوال: اينجانب يكي از ايرانيان خارج از كشور هستم كه هر چند وقت يكبار روزنامه هاي ايراني برايم فرستاده مي شود و مقدار زيادي از آنها را جمع كرده ام، چون آيات قرآن در آنهاست نمي دانم آنها را چه كنم آيا مي توانم آنها را به دور بريزم و يا اينكه در دريا بيندازم؟
جواب: اگر در آنها آيات قرآن و اسماء محترمه باشد بايد طوري آنها را از بين برد كه در صورت لزوم هتك نباشد مثل به دريا ريختن.
منبع: استفتائات امام خميني (ره) ، ج1، مسأله 310.



سوال: بريدن اسماء مباركه و آيات قرآنى به اندازه هاى بسيار زياد بصورتى كه حتى دو حرف آن بهم متصل نمانده و قابل خواندن نباشد چه حكم دارد؟ و آيا در محو كردن اسماء مباركه و آيات قرآن و اسقاط حكم شان تغيير دادن صورت خطى آن، با كم و زياد كردن حروف، كافى است؟
جواب: بريدن، اگرموجب محو كتابت لفظ جلاله وآيات قرآنى نگردد، كافى نيست همچنان كه تغيير صورت خطى آن سبب زوال حكم شرعى حروفى كه به قصد نوشتن لفظ جلاله بكار رفته نمى شود بلى بعيد به نظر نمى رسد در تغيير صورت حروف حكم امحاء بر آن جارى شود هر چند احتياط در اجتناب از آنست.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري


سوال:بعضى از جوانان پلاكهايى به گردن مى اندازند كه جمله «يا اَبا عبدالله» و مانند آن، روى آن نوشته شده است. آيا اين كار، درست است؟
جواب: اين كار اشكالى ندارد، ولى در هنگامى كه وضو ندارند بايد نامهاى خدا و اسامى معصومين(عليهم السلام)، بنابر احتياط واجب، با بدن آنها تماس پيدا نكند.
منبع:
پايگاه اينترنتي آيت الله العظمي مكارم شيرازي (مد ظله)

سوال:پيش ما در سفارت, از زمان تاسيس آن مقدار زيادى از جرايد متنوعى كه از طرف موسسات داخلى فرستاده شده، جمع گرديده است و چون اغلب صفحات آن محتوى اسماء الله و مشابه آن مى باشد، در جهت حل مشكل حفـاظت آن، ما را راهنمائى فرمائيد.
جواب:دفن آن در زمين يا گذاشتن آن در صحرا اگر هتك بحساب نيايد مانعى ندارد.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري


سوال:تخريب ابنيه و مكانهايي كه بر روي آنها آيات قرآن نوشته يا حك شده است (به قصد تعمير) چه حكمي دارد؟ در صورت تخريب با خاك و باقيمانده آنها به چه نحو عمل شود؟
جواب:هرگاه تخريب آنها براي تعمير كردن لازم باشد اشكالي ندارد ؛ ولي بهتر است خاك آن مقدار كه مربوط به آيات قرآن است ، در جاي پاكي دفن كنند ، يا در رودخانه اي بريزند.
منبع:
استفتائات قرآني ، غلامرضا نيشابوري ، صفحه 128


سوال: خانواده موقع خوردن برنج براى تبرك ظرفى را بكار مى برند كه آيات قرآنى ، مثل آيه الكرسى روى آن نـوشته شده است ، آيا اين كار اشكال دارد؟
جواب:اشكال ندارد ، ولى شخص بى وضو نبايد آيات قرآن را لمس نمايد.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري


سوال: چندى پيش در مسجد محل حرز يكى از بانوان نمازگزار كه محتوى قرآن بوده است در چاه توالت افتاد براى اينكه آن حرز را پيدا كنند درب دستشويى را موقتاً بسته‌اند تكليف امام جماعت هيئت امنا و نمازگزاران مسجد چيست؟
جواب:فقط براى کسى که برايش شرعاً ثابت شده است، رفتن به آن دستشويى جايز نيست و بايد صبر کند تا يقين کند حرز پوسيده شده و از بين رفته است و اما براى آنان که نمى‌دانند، تکليفى نيست و کسى که حرز را انداخته لازم نيست به ديگران بگويد و اگر عسر و حرج است لازم نيست چاه را تخليه کنند.
منبع:
پايگاه اينترنتي مقام معظم رهبري (مد ظله)


سوال:حكم مس ضمايرى كه به سوى ذات بارى برگشت دارند، مثل ضمير جمله (( بسمه تعالى )) چيست؟
جواب: ضمير حكم لفظ جلاله را ندارد.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري

سوال: در بعضى روزنامه ها اسم جلاله يا آيات قرآن را مى نويسند، آيا پيچاندن غذا با آن، يا نشستن بر آن و يا استفاده از آن بجاى سفره، و يا انداختن آن در زباله جايز است؟ با توجه به اينكه خلاصى از آن در غير اين موارد دشوار است؟
جواب:بهره بردارى از اين گونه روزنامه ها بگونه اى كه عرف آن را هتك براى آن چيزهاى كه حرام است هتك آن مثل لفظ جلاله و آيات نوشته شده بر آن ندانسته و در معرض تنجيس نباشد مانع ندارد.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري


سوال: در حال حاضر نام خداوند متعال و پيامبر (ص) و ائمه معصومين عليهم السلام و آرم جمهوري اسلامي در روزنامه ها و مجلات و كاغذهاي اداري و... مشهود است و معمولا رعايت در حفظ احترام آن نمي گردد. حكم چيست؟
جواب:از انداختن آنها در مواضع هتك آميز اجتناب شود.
منبع:
استفتائات امام خميني (ره) ، ج1، مسأله 311.


سوال: در روزنامه ها آيات زيادي از قرآن مجيد و اسماء الله و اسماء انبياء (ص) به چشم مي خورد كه بسياري از مردم بطور اجتناب ناپذير سر و كار با آن دارند و اجناسي در آن مي پيچند و زير دست و پا در محلهاي نجـس و كثيف كه توهين است مي اندازند و با عدم طهارت آنها را دست مي زنند, آيا وظيفه هست به متصديان تذكر بدهيم كه فكري براي اين بكنند؟
جواب:چنين تكليفي نيست ولي اگر در موردي توهين و بي احترامي مي شود بايد رفع توهين شود.
منبع:
استفتائات امام خميني (ره) ، ج1، مسأله 309.


سوال: در روزهاي جمعه و در صف جماعت ديده مي شود كه بعضي از برادرها روزنامه مي آورند و روي آن مي نشينند و نماز مي خوانند و مسلما در روزنامه آيات قرآن يا اسم خدا يا كلمه ((الله)) يا اسم ائمه (ع) مي باشد, آيا نماز صحيح است يا خير؟
جواب:تا يقين به هتك و بي احترامي نداشته باشند نمازشان اشكال ندارد و بر ديگران لازم نيست به آنها بگويند.
منبع:
استفتائات امام خميني (ره) ، ج1، ص 271 ، مسأله 454.

سوال: در محل كارم در مراسلاتشـان كلمه (( الله )) را به (( ا... )) تبديل مى كنند آيا اين كار شرعا جايز است؟
جواب:شرعا مانعى ندارد.
منبع:
استفتائات مقام معظم رهبري


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: استفتائات
برچسب‌ها: استفتائات
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی