تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11529
بازدید دیروز : 718
بازدید هفته : 24341
بازدید ماه : 54852
بازدید کل : 10446607
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 5 / 9 / 1399

ذکر استغفار

ذکر استغفار به جز برای آمرزش گناه و توبه برکات دیگری دارد که اگر بدانید هر روز و هر لحظه این ذکر را بر زبان جاری می کنید تا از برکاتش در دنیا و آخرت بهره مند شوید.

هر جا کم آوردی، 100 مرتبه ذکر استغفار رو بگو

اغلب ما ذکر استغفار را ذکری برای آمرزش گناهان و توبه کردن می دانیم و هنگامی که با کوله باری از گناهان در مقابل خداوند ستارالعیوب قرار می گیریم، برای آمرزش گناهان خویش این ذکر را به کار می بریم.

اما ذکر استغفار تنها برای آمرزش گناهان نیست بلکه این ذکر آثار و فواید مادی و معنوی زیادی دارد و با توسل به ذکر استغفرالله می توانیم به تمام حاجات دنیوی و اخروی خود دست یابیم. در ادامه این بخش مذهبی نمناک، شما را با آثار و برکات ذکر استغفار در زندگی آشنا می کنیم.

آثار و فوائد ذکر شیرین استغفار

افزایش رزق و روزی

گرفتاری های اقتصادی و فقر و تنگ دستی یکی از عقوبت های گناه برای مؤمن در دنیا است. پس گفتن ذکر استغفار و عذرخواهی از خداوند به خاطر گناهان موجب از بین رفتن فقر و بیچارگی، افزایش رزق و روزی، برکت در مال و ثروت، بهره مندی از نعمت های پروردگار و گشوده شدن گره های کور اقتصادی می گردد.

اِستَغفروا ربَّکم اِنَّه کانَ غَفّاراً یرسِلِ السَّماءَ علیکُم مِدراراً ویمدِدکُم بِاَموال وبنین وَیجعَل لَکُم جَنّاتٍ ویجعَل لکم اَنهاراً؛ از پروردگار خود آمرزش بخواهید که او بسیار آمرزنده است؛ تا باران های مفید و پر برکت را از آسمان بر شما پیوسته دارد و شما را با مال بسیار و فرزندان متعدّد یاری رساند و باغ های خرّم و نهرهای جاری به شما عطا فرماید. (نوح، 10- 12) 

در بیان امام صادق (علیه السلام) با استناد به آیات 10- 12 نوح می فرمایند:«هنگامی که رسیدنِ روزی ات را همراهِ سختی و کندی دیدی، زیاد استغفار کن، چرا که خداوند عزّوجلّ در کتابش می فرماید:از پروردگارتان، طلبِ مغفرت نمایید که او بسیار آمرزنده است تا از آسمان پیوسته بر شما بباراند و با اموال و فرزندان فراوان یاری تان رساند (یعنی در دنیا) و باغ های خرّم و نهرهای جاری عطایتان فرماید (یعنی در آخرت)» (بحار الانوار، ج78، ص201، روایت 29)

دعای پرداخت قرض

نگاهی به خواص ذکر استغفار از نظر پیامبر و امامان

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند: مَنْ أَکْثَرَ الإِسْتِغْفارَ جَعَلَ اللهُ لَهُ مِنْ کُلِّ هَمّ فَرَجاً وَ مِنْ کُلِّ ضیق مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لایَحْتَسِبُ. (بحارالأنوار (جلد 74) / ترجمه رضایی ; ج 1  ص 189)

کسی که زیاد استغفار گوید و از خدا عذرخواهی کند:خداوند از هر غصّه ای برایش گشایشی قرار دهد و از هر تنگنایی راه فراری پیش پایش گذارد و او را از جایی که گمان ندارد روزی می دهد.

امام رضا (علیه السلام) از رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت می کنند: مَنِ اسْتَبْطَأَ الرِّزْقَ فَلْیَسْتَغْفِرِ اللهَ. (بحارالأنوار، ج 90، ص 277)

کسی که روزیش به کندی به دست می آید، باید استغفار کند و از خدا آمرزش طلبد.

امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند:

اَلإسْتِغْفارُ یَزیدُ فِی الرِّزْقَ. (بحارالأنوار ، ج 90، ص 277)

استغفار و طلب آمرزش از خداوند روزی انسان را زیاد می کند.

تاثیر ذکر استغفار

و در سخن دیگری می فرمایند:

أَکْثِرُوا الإِسْتِغْفارَ تَجْلِبُوا الرِّزْقَ. (بحارالأنوار ، ج 90، ص 277)

زیاد استغفار گویید و از خدا پوزش بطلبید تا روزی را ( به سوی خود ) جذب نمایید. 

برای دست یافتن به روزی بیشتر و افزایش مال و ثروت امیرالمؤمنین (علیه السلام) استغفار خاصّی را به مرد عربی آموختند. این مرد بعد از یک سال و خواندن این ذکر هر شب قبل از خواب خدمت ایشان آمد و عرض کرد:

یا امیرالمؤمنین! خداوند نعمتش را بر من تمام کرد. و آن قدر به من مال و ثروت عطا فرمود که از زیادیش، نگهداری آن اموال برایم سخت شده است و جایی برای محافظت گوسفندان و شتران فراوانی که خداوند روزیم کرده است ندارم.(صحیفة العلویة الجامعة، ص 659 )

افزایش اولاد و بچه دار شدن

فرزند دار شدن یکی از نعمت هایی است که زمام امرش به دست خداوند است و تا او اراده نکند کسی صاحب فرزند نمی شود اما گفتن ذکر استغفار برای برخورداری از فرزندان بی تاثیر نیست و خداوند خود می فرماید برای اینکه صاحب فرزند شوید ذکر استغفار را بسیار بگویید.

( اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً * یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً * وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنینَ ). (سوره نوح ، آیه 10 ـ 11)

از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است ( اگر چنین کنید ) او ( باران ) آسمان را پی درپی بر شما فرو می فرستد و شما را با اموال و فرزندان بسیار کمک می کند.

روایت شده که شخصی خدمتِ امام رضا(علیه السلام) آمد و از «خشکسالی» شکایت کرد. حضرت در بیان راهِ چاره فرمودند:«استغفار کن». شخص دیگری به پیشگاه حضرت آمد و از «فقر و ناداری» شکایت کرد. حضرتش فرمودند:«استغفار کن» فرد سومی به محضرش شرفیاب شد و از حضرت خواست تا دعایی فرماید که خداوند پسری به او عطا فرماید. حضرت، به او فرمودند:«استغفار کن». حاضران باتعجّب پرسیدند:سه نفر با سه خواسته متفاوت، خدمتِ شما آمدند و شما همه را به «استغفار» توصیه فرمودید؟! فرمود:من این توصیه را از خود نگفتم. همانا در این توصیه از کلامِ خداوند الهام گرفتم و آن گاه آیات 10- 12 سوره نوح را تلاوت فرمودند. (مجمع البیان، ذیل تفسیر آیه 12 10 سوره نوح)

محمد بن یوسف از پدرش نقل می کند:خدمت امام باقر (علیه السلام) بودم که مردی خدمت آن حضرت آمد و عرض کرد:جانم به فدایت، من ثروت زیادی دارم اما فرزندی برایم متولد نمی شود:آیا راه چاره ای ( برای رسیدن به این نعمت ) هست ؟

فواید ذکر استغفار

امام (علیه السلام) فرمودند:

نَعَم إِسْتَغْفِرْ رَبَّکَ سَنَةً فی آخِرِ اللَّیْلِ مِأَةَ مَرَّةً فَاِنْ ضَیَّعْتَ ذلِکَ فَاقْضِهِ بِالنَّهار فَاِنَّ اللهَ یَقُولُ :( اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً * یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً * وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنینَ ).(بحارالأنوار ، ج 84، ص 22)

آری، یک سال در ساعت آخر شب، شبی صد بار از پروردگار خویش آمرزش طلبیده، استغفار کن. و چنانچه ساعت آخر شب را از دست دادی قضای آن را در روز به جا آور، البتّه که خداوند می فرماید:« از پروردگار خویش آمرزش طلبید که او بسیار آمرزنده است. ( اگر چنین کنید ) او ( باران ) آسمان را پی درپی بر شما فرو فرستاده و شما را با اموال و فرزندان بسیار کمک می کند». 

در روایت دیگری امام باقر (علیه السلام) آمده است. مردی خدمت امام باقر (علیه السلام) آمد و از کمی فرزند به محضر آن حضرت گلایه کرد و گفت از کنیزان و زن های آزاد، فرزند می خواهد ولی با این که شصت سال از عمرش می گذرد هنوز روزیش نشده است. امام (علیه السلام) فرمودند:

مدت سه روز بعد از نماز عشا، و نماز صبح، هفتاد مرتبه بگو:« سبحان الله » و هفتاد مرتبه استغفار کن و در انتهای ختم استغفار، فرمایش خداوند در قرآن را بخوان. که فرموده است :

( إسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ * إِنَّهُ کانَ غَفّاراً * یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً * وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنّات وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهاراً ). ( سوره نوح ، آیه 10 ـ 12)

سپس در شب سوم، با همسرت همبستر شو. البتّه که با اجازه خداوند، فرزندی پسر، سالم و کامل روزیت می گردد.

سلیمان گوید:آن مرد به دستور امام (علیه السلام)، عمل کرد و هنوز سال بر او نگذشته بود، فرزندی روزیش شد که نور چشم او گشت.

درباره ذکر استغفار

آیا ذکر استغفار ثروت را زیاد می کند؟

افزایش ثروت، قدرت و برخورداری از برکت الهی

هود (علیه السلام)به قومش را چنین بیان می فرماید:وَیَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُمْ مِدْرَارًا وَیَزِدْکُمْ قُوَّةً إِلَی قُوَّتِکُمْ وَلا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمِینَ (هود، آیه 52)

ای قوم من از پروردگارتان طلب آمرزش کنید، سپس به سوی او باز گردید، تا ( باران ) آسمان را پی درپی بر شما بفرستد و نیرویی بر نیرویتان بیافزاید و در حالی که گناه کارید ( از حق ) روی برنتابید.

بهره مندی از نعمت های خدا در دنیا

دست یافتن به زندگی خوب و بی دغدغه و افزایش کمالات و رشد فضایل نفسانی در وجود انسان از برکات مادّی استغفار است. خدای مهربان در این زمینه از زبان پیامبرش (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرماید:

وَ أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُمَتِّعْکُمْ مَتاعاً حَسَناً إِلی أَجَل مُسَمًّی وَ یُؤْتِ کُلَّ ذِی فَضْل فَضْلَه وَ إِنْ تَولَّواْ فَاِنّی أَخافُ عَلَیْکُمْ عَذابَ یَوْم کَبیر. (سوره هود، آیه 3 )

( دعوت من این است که ... ) استغفار کنید و از پروردگار خویش آمرزش بطلبید، سپس به سوی او باز گردید، تا شما را تا مدّت معین ( که برای عمرتان قرار داده از نعمت های این جهان ) به خوبی بهره مند سازد، و به هر صاحب فضیلتی به مقدار فضیلتش ببخشد و اگر ( از این فرمان ) روی گردان شوید، من بر شما از عذاب روزی بزرگ بیمناکم.

اجابت دعا

وَإِلَی ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا قَالَ یَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَکُمْ مِنْ إِلَهٍ غَیْرُهُ هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الأرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ إِنَّ رَبِّی قَرِیبٌ مُجِیبٌ (هود، آیه 61)

و باز ما به سوی قوم ثمود برادرشان صالح را به رسالت فرستادیم، صالح به قوم خود گفت:ای قوم، خدای یگانه را که شما را جز او خدایی نیست پرستش کنید، او خدایی است که شما را از زمین بیافرید و برای عمارت و آباد ساختن آن برگماشت، پس شما از خدای خود آمرزش طلبید و به درگاه او توبه کنید که البته خدای من (به همه) نزدیک است و شنونده و اجابت کننده است.

تاثیرات استغفار

نزول باران رحمت

یکی از آثار شوم گناهان بندگان، در هر منطقه ای، قحطی و خشک سالی است اما خداوند می فرماید اگر بندگان از گناهان خود توبه کنند برای آنها باران رحمت را جاری می سازد پس نزول باران رحمت و نجات از خشکسالی و رویش درختان و گیاهان از دیگر آثار ذکر استغفار است که در آیات متعددی از قرآن به این اثر اشاره شده است. در سوره هود خداوند کریم می فرماید:

( وَ یا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّماء عَلَیْکُمْ مِدْرراً ).

ای قوم من از پروردگارتان طلب آمرزش کنید و به سوی او باز گردید تا ( بارانِ ) آسمان را پی درپی بر شما فرو فرستد.

همچنین زبان حال پیامبرش حضرت نوح (علیه السلام) را چنین بیان می کند:

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّارًا * یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْرارًا * ... وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنّات وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهارًا . (سوره نوح، آیه 10 ـ 12 )

به آن ها گفتم:از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است. ( و اگر چنین کنید خداوند ) باران های پر برکت آسمان را پی درپی بر شما می فرستد ... و باغ های سرسبز و نهرهای جاری در اختیارتان قرار می دهد.

ذوالقرنین ـ بنده صالح خداوند از امّت دانشمند قوم موسی (علیه السلام) پرسید:علت این که شما گرفتار قحطی ( و خشک سالی ) نمی شوید چیست ؟

گفتند:

مِنْ قِبَلِ إِنّا لا نَغْفَلُ عَنِ الاِسْتِغْفارِ.

بدین خاطر که ما از استغفار و طلب آمرزش از خداوند غافل نمی شویم.

نجات یافتن از بلاهای خانمان سوز دنیا

نزول انواع بلاهای خانمان سوز یکی از عقوبت های گناه برای مؤمن در دنیا است و اگر گناهان در جامعه همه گیر شود، بلاهای خانمان سوز مانند سیل، طوفان، زلزله، تگرگ های شدید و جنگ و ... زندگی مردم را نابود می سازد همانطور که در قرآن به نزول بلاهایی سخت به خاطر معصیت و نافرمانی مردم در امّت های گذشته، اشاره شده است.

گرچه خداوند این بلاها را از مسلمانان به خاطر وجود نازنین پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) و اوصیای گرامیش (علیهم السلام) برداشته شده است و خداوند به صراحت آن را در قرآن اعلام کرده است:

وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِیهِمْ وَمَا کَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ (سوره انفال، آیه33)

ولی تا تو پیامبر اسلام(صلی الله و علیه وآله)) در میان مردم هستی خداوند بر آن نیست که آنان را عذاب کند، و تا آنان استغفار می کنند خداوند آنان را عذاب نمی کند. 

امام علی(علیه السلام) پس از رحلت پیامبر(صلی الله و علیه وآله) فرمودند:«یکی از دو امان از میان ما رفت، امن دیگر که استغفار است را حفظ کنید.» (نهج البلاغه، حکمت 88)

مزایای استغفار

و امام زمان (علیه السلام) نیز به نقش وجود پر برکت خود، در دور کردن بلا از شیعیانشان اشاره کرده و می فرمایند:

أَنَا خاتَمُ الأَوْصِیاءِ وَ بی یَدْفَعُ اللهُ البَلاءَ عَنْ أَهْلی وَشیعَتی. (بحارالأنوار ، ج 52، ص 30; الدعوات، ص 207; کمال الدین، ج 2، ص 441)

من آخرینِ اوصیایم، خداوند به وسیله من بلا و گرفتاری را از خاندان و شیعیانم برطرف می کند.

اما برای پیشگیری از چنین بلاهایی ذکر استغفار بی تاثیر نیست و خداوند در آیه ای می فرماید :

وَ ما کانَ اللهُ مُعَذِّبَهُم وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ (سوره انفال، آیه 33)

اگر مردم استغفار کنند و از خدای خویش آمرزش بخواهند خداوند آنان را عذاب نمی کند.

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) نیز فرموده اند:

إِدْفَعُوا أَبْوابَ البَلایا بِالإِسْتِغْفارِ.(مستدرک الوسائل، ج 5، ص 318)

درهای بلاها و گرفتاری ها را به کمک استغفار ببندید.

دفع عذاب از دیگران به وجود استغفار گویان

امام صادق (علیه السلام) در این باره حدیث پرباری را از پدرانشان، از رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت می کنند که فرمودند:

إِنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ إِذا رَأی أَهْلَ قَرْیَة قَدْ أَسْرَفُوا فِی المَعاصی وَفیها ثَلاثُ نَفَر مِنَ الْمُؤْمِنینَ ناداهُمْ جَلَّ جَلالُهُ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمائُهُ :یا اَهْلَ مَعْصِیَتی، لَوْلا ما فیکُمْ مِنَ الْمُؤْمِنینَ المُتحابّینَ بِجَلالی، الْعامِرینَ بِصَلاتِهِمْ أَرْضی وَ مَساجِدی، اَلْمُسْتَغْفِرینَ بِالأَسْحارِ خَوْفاً مِنّی، لاََنْزَلْتُ بِکُمْ عَذابی ثُمَّ لا أُبالی. (بحارالأنوار، ج 70، ص 381; علل الشرایع، ج 1، ص 234)

زمانی که خداوند اهل شهر و دیاری را ببیند که در گناهان زیاده روی کرده اند ولی سه نفر از مؤمنان در میان آنان هستند، خداوند ـ که جلالتش بزرگ و نامهایش مقدّس است ـ اهل آن منطقه را چنین ندا می کند:

ای اهل نافرمانی من، اگر در میان شما برادران مؤمنتان نبودند که به یکدیگر در راه جلال من اظهار محبّت کنند، با نمازشان زمین و مساجد مرا آباد سازند و در سحرگاهان از ترس من استغفار گفته و طلب آمرزش کنند:هر آینه عذابم را بر شما نازل می کردم و مرا باکی نبود.

استغفرالله

برکات ذکر استغفار در زندگی

مودت و دوستی

وَاسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ إِنَّ رَبِّی رَحِیمٌ وَدُودٌ (هود، آیه 90)

استغفار باعث می شود که برکات زیادی در زندگی هایمان حاصل شود.

استغفار و عذرخواهی از خدای مهربان مهمترین عامل نجات از مشکلات و سختی ها است و سبب زدودن غم و اندوه خواهد شد.

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند:

مَنْ کَثُرَ هُمُومُه فَلْیُکْثِر مِنَ الاِْسْتِغْفار.

هر کس غم و غصه اش زیاد است، باید زیاد استغفار کند. 

و در کلامی دیگر فرموده اند:

عَلَیْکَ بِالإِسْتِغْفارِ فَاِنَّهُ الْمُنْجاةُ . (بحارالأنوار، ج 90، ص 283)

بر تو باد به استغفار و عذر خواهی از خداوند که استغفار نجات دهنده ( انسان از مشکلات و سختی ها ) است. 

امام هادی (علیه السلام)، نیز برای رهایی از مشکلات وناروایی ها ذکر استغفار را سفارش می کنند.

محمد بن ریّان گوید:نامه ای به امام هادی (علیه السلام) نوشتم و از آن حضرت دعایی خواستم برای رهایی از سختی ها و بلاهایی که نازل می گردد و مشکلاتی که دست و پا گیر انسان می شود و در نامه ام تأکید کردم:همان گونه که پدران گرامیشان به دوستانشان مطالب خاصّی را می آموختند، به من نیز دعایی مخصوص بیاموزند ( که از آن بهره فراوان ببرم )، حضرت در جواب چنین مرقوم فرمودند:

أَلْزِمِ الإِسْتِغْفارَ. (بحارالأنوار، ج 90، ص 283; وسائل الشّیعه، ج 7، ص 177)

همیشه و در همه حال با استغفار همراه باش ( و آن را تلاوت کن )!.

برکات استغفار

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) برای نجات از غم و اندوه و تنگناهای زندگی سفارش کرده اند:

مَنْ أَکْثَرَ الإِسْتِغْفارِ جَعَلَ اللهُ لَهُ مِنْ کُلَّ هَمّ فَرَجاً وَ مِنْ کُلِّ ضیق مَخْرجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لایَحْتَسِبُ. (بحارالأنوار، ج 90، ص 281)

هر کس زیاد استغفار کند خداوند، نسبت به هر غصّه و اندوهی گشایشی برایش قرار دهد و از هر تنگنایی راه خروجی پیش پایش گذارد و از جایی که گمان ندارد او را روزی دهد.

جذب رحمت الهی

... لَوْلا تَسْتَغْفِرُونَ اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ (سوره نمل، آیه 46)

چرا از پیشگاه خدا تقاضای آمرزش گناهان خویش نمی کنید تا مشمول رحمت او واقع شوید؟ 

این آیه به دنبال تقاضای قوم صالح (علیه السلام) برای نزول عذاب الهی بر آنها نازل شده است؛ چون آنها به حضرت صالح(علیه السلام) می گفتند:«تو اگر راست می گویی چرا مجازات الهی دامان ما را نمی گیرد؟» (سوره اعراف، آیه 77) 

حضرت صالح این چنین پاسخ دادند:«چرا تمام فکر خود را روی فرارسیدن عذاب الهی متمرکز می کنید؟ حال آنکه اگر عذاب الهی شما را فرا گیرد به حیاتتان خاتمه می دهد و مجالی برای ایمان باقی نخواهد ماند؛ بیایید گفتار مرا در برکات و رحمت الهی که در سایه ایمان به شما می رسد بیازمایید.»

نجات از قرض و پرداخت بدهی

برای رهایی از قرض و بدهی و مشکلات اقتصادی در کلمات نورانی اهل بیت (علیهم السلام) راه هایی ارائه شده است که یکی از مهمترین آن ها، زیاد استغفار نمودن و عذرخواهی کردن از خدا در ساعات شب و روز است.

اسماعیل بن سهیل گوید:برای امام باقر (علیه السلام) نامه ای نوشتم، ( مشکل خود را عنوان کردم ) که گرفتار قرض سنگینی شده ام ( به گونه ای که فکرم را مشغول کرده و آبرویم را به خطر انداخته است ).

حضرت در جواب نامه ام نوشتند:

أَکْثِرْ مِنَ الإِسْتِغْفارِ وَ رَطِّبْ لِسانکَ بِقَراءَةِ « إِنّا أَنْزَلْناهُ » . ( کافی، ج 5، ص 316، ح 51)

زیاد استغفار کن و زبانت را به تلاوت سوره « اِنا اَنْزلناهُ » تر و تازه گردان ( سوره قدر را مرتّب تلاوت کن ).

زندگی شیرین می شود

وَأَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُمَتِّعْکُمْ مَتَاعًا حَسَنًا ... (سوره هود، آیه 3)

و از پروردگارتان طلب مغفرت کنید و به سوی او بازگردید تا شما را به بهره ای نیکو تا مدتی معین(که عمر دارید) کامیاب کند… 

علامه طباطبایی در ذیل آیه فوق در (تفسیر المیزان جلد10، صفحه 210) می فرماید:بهرە دنیایی وقتی حسن و نیکو می شود که آدمی در آن حیات به سوی سعادتی که برایش امکان دارد روانه شود و خدای تعالی او را به سوی آرزوهای انسانی اش که همان دستیابی به نعمت های دنیوی از قبیل وسعت، امنیت، رفاه، عزت و شرافت است هدایت کند. پس این حیات حسن در مقابل عیش ضنک و تنگی است که در آیه 124 سورە طه به آن اشاره شده است که «کسی از یاد من روی برگرداند معیشتی تنگ خواهد داشت.»

داشتن زندگی خوب

برکات معنوی استغفار:

مهمترین اثر معنوی استغفار و طلب آمرزش از خداوند ، عبارتند از :

1 ـ مغفرت و آمرزش خداوند

2 ـ پذیرفته شدن توبه

3 ـ رفع بوی بد گناهان و معطّر شدن به عطر استغفار

4 ـ دست یافتن به رضوان خداوند

5 ـ همراهی با امامان معصوم (علیهم السلام) مخصوصاً امام زمان (علیه السلام)

6 ـ محبوبیت نزد خدا و امام زمان (علیه السلام)

7 ـ ورود در نور اعظم خدا

8 ـ درخشش نامه عمل، آن گاه که بالا می رود

9 ـ زمین خوردن شیطان و خنثی شدن وسوسه های او

10 ـ زوال کابوس یأس و امیدوار شدن به مغفرت خداوند

11 ـ پاک شدن زنگار دل و صفا یافتن قلب انسان

12 ـ روی آوردن خیر و خوبی به انسان

13 ـ بازگشت روح ایمان و تکمیل حقیقتش در انسان

14 ـ ورود به بهشت

کلام آخر در مورد ذکر استغفار

مرحوم آیت الله بهجت می فرمایند استغفار فقط برای توبه و آمرزش از گناهان نیست بلکه هر جا کم آوردی، حوصله نداشتی، گرفته بودی، پول نداشتی، باطریت تموم شد تسبیح را بردار و صد مرتبه بگو استغفر الله ربی و اتوب الیه ... تا آرام شوی.

منابع:

آثار استغفار در قرآن؛ سایت کیهان، 19 خرداد 95،

گنجینه های روزی در قرآن:استغفار، مجله بشارت، شماره 16

تبیان

پرسمان


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: داروخانه معنوی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی