توصيه‌هاي پزشكي و بهداشتي ويژه ماه مبارك
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 930
بازدید دیروز : 40
بازدید هفته : 1385
بازدید ماه : 106751
بازدید کل : 11163602
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 10 / 2 / 1399

توصيه‌هاي پزشكي و بهداشتي ويژه ماه مبارك

اصل كلي براي پيروي از برنامه‌هاي غذايي صحيح، مصرف غذاهاي متنوع است. رعايت اين مسئله در طول ماه مبارك رمضان نيز بسيار حايز اهميت است. مسئله قابل توجه اين است كه بر خلاف تصور عموم، نيازي نيست كه دراين ماه حجم زيادي از غذا را در وعده‌هاي افطار و سحر مصرف كنيد.

در طول ماه رمضان ميزان سوخت و ساز بدن شما كاهش مي‌يابد و ساز و كارهاي تنظيم كننده شروع به فعاليت مي‌كنند. مهم ترين ساز و كار فعال، سوخت چربي بدن است كه مي‌تواند ميزان كلسترول خون را كنترل كند و به همين دليل نيازي به مصرف غذاهاي پركالري نيست.

برنامه غذايي را بايد طوري تنظيم كنيد كه دچار كاهش يا افزايش وزن نشويد. البته بايد توجه كنيد براي افرادي كه اضافه وزن دارند، اين ماه بهترين فرصت براي پيروي از غذاهاي سبك و كم كالري و در نتيجه كاهش وزن است.

برنامه غذايي شما در ماه مبارك رمضان بايد به گونه‌اي باشد كه تمام گروه‌هاي غذايي به صورت زير مصرف شوند: 

۱. نان و غلات

اين گروه شامل انوع نان، سيب زميني و ماكاروني است كه منابع خوبي از انرژي، مواد حاوي نشاسته، پروتئين، املاح و فيبر هستند. توصيه مي‌شود از نان‌هاي كامل مانند نان سنگك و جو، كه منابع خوب فيبر هستند، استفاده كنيد.

۲. شيرو لبنيات

اين گروه شامل شير، ماست، پنير، دوغ و كشك است، كه منابع خوبي از كلسيم و پروتئين براي حفظ فعاليت طبيعي بدن هستند، ولي بهتر است انواع كم چرب و كم نمك را انتخاب كنيد.

۳. گوشت و جانشين‌هاي آن

اين گروه شامل انواع گوشت‌هاي قرمز و سفيد، تخم مرغ و حبوبات هستند كه منابع خوبي از پروتئين، ويتامين‌هاي گروه B و آهن مي‌باشند. هنگام استفاده از گوشت قرمز، چربي‌هاي قابل رؤيت گوشت را پاك كرده و از حبوبات و گوشت سفيد بيشتر از گوشت قرمز استفاده كنيد.

۴. سبزي‌ها

از انواع سبزي به صورت پخته يا خام در برنامه رژيم روزانه استفاده كنيد. اين گروه منابع خوبي از ويتامين‌هاي A,C و فيبر هستند.

۵. ميوه‌ها

اين گروه شامل انواع ميوه‌هاي تازه و خشك مانند برگه‌ها، كمپوت و آب ميوه‌ها بوده و منابع خوبي از ويتامين C و فيبر هستند. توصيه مي‌شود از مركبات كه منبع خوب ويتامين C هستند، به طور روزانه استفاده كنيد و در صورت تمايل از آبميوه و كمپوت، حتماً از نوع خانگي و با ميزان قند كم، مصرف كنيد.

۶. گروه متفرقه

اين گروه شامل انواع دانه‌هاي گياهي از قبيل پسته، بادام و فندق، و انواع روغن‌هاي مايع، جامد، كره،خامه، سس سفيد هستند. همچنين منابع خوبي براي تأمين انرژي و ويتامين محلول در چربي ( A,D,E,K) به شمار مي‌روند.

توصيه مي‌كنيم مصرف روغن‌هاي جامد نباتي و حيواني، كره، خامه، سس سفيد، انواع دسرها، شيريني‌ها و شكلات را كاهش دهيد و از روغن‌هاي مايع گياهي مانند زيتون و دانه‌هاي گياهي از قبيل پسته، بادام، فندق و بادام زميني استفاده كنيد.

 

منبع : برگرفته از: «برنامه غذايي روزه‌داران در ماه مبارك رمضان»، مندرج در سايت تبيان.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ضیافت نور
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی