دانش آموز مسئولیت پذیر
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 44375
بازدید دیروز : 70777
بازدید هفته : 123601
بازدید ماه : 176879
بازدید کل : 10568634
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 20 / 7 / 1396

مسئولیت پذیری
به طور کلی مسئولیت پذیری یعنی توانایی پذیرش و به عهده گرفتن کاری که از کسی خواسته شده است، البته مسئولیت  با وظیفه تفاوت دارد، وظیفه کاری است که یک نفر به دیگری محول می کند و باید حتما انجام بگیرد. اما وقتی از کسی خواسته می شود مسئولیتی را بپذیرد، باید برای او کاملا مشخص شود موضوع درخواست چه می باشد.

مسئولیّت در لغت به معنای موظّف بودن و یا متعهّد بودن به انجام امری می باشد. وظیفه به آن چیزی اطلاق می شود که شرعاً یا عرفاً بر عهده کسی باشد.

پس بهتر است والدین برای اینکه از همان ابتدا فرزندشان با مسئولیت های مربوط به خود آشنا شوند وظایفی درباره کارهای خانه را نیز به او بدهند تا علاوه بر مسئولیت پذیری شخصی و خانوادگی، مسئولیت پذیری اجتماعی را نیز بیاموزند و در مقابل دیگران احساس مسئولیت داشته باشند.

برای آشنایی فرزندانتان با مسئولیت بهتر است از کارهای کوچک شروع کنید و وظایفی را واگذار کنید که مناسب سن آنها باشد، اگر وظیفه ای که به او می دهید برای سنش مشکل باشد، ناامید و دلزده خواهد شد.
دقت داشته باشید که کلید کار در «سادگی» می باشد، فرزندان عادت دارند به محدوده کوچکی توجه کنند. بنا براین انجام کارهایی را به او بسپارید که در یک محدوده کوچک باشد تا او را خسته نکند، مثلا از جمع آوری اتاق و وسایل شخصی مربوط به خودش شروع کنید و به او آموزش بدهید که وسایلش از جمله دفتر، کتاب، کیف و ....را در جای خودشان بگذارد و وسایلی مانند جامدادی و کفشش را خودش تمیز کند.

دانش آموز را به طور دقیق از  انتظاراتی که از او دارید و اینکه چه کارهایی را باید انجام دهد آگاه سازید و به او نشان دهید چگونه این کارها را انجام دهد.

در اوایل سال تحصیلی برای درست کردن برنامه درسی که فردا باید به مدرسه ببرند به او کمک کنید و بعد از گذشت زمانی مسئولیت انجام این کار را به عهده خود دانش آموز بگذارید این امر باعث بالا بردن دقت او می شود. در انجام بعضی از کارها (مرتب کردن لباس ها، لوازم التحریر، کیف، اسباب بازی ،کفش، بستن دکمه لباس و ... به او کمک کنید.) مثلا برای تمیز کردن کفش مدرسه اش ابتدا یکبار با او همکاری کنید تا کاملا متوجه روش انجام کار بشود تا برای دفعات دیگر خودش به تنهایی این کار را انجام دهد و دیگر کارهای او را اصلاح نکنید: تصحیح کردن، ناخودآگاه این پیام را به او منتقل می کند که تلاشش به اندازه کافی خوب نبوده است. بنابراین به جای توجه به مقدار کاری که انجام داده است، به تلاشش توجه کنید و از سرزنش کردن او نیز بپرهیزید.

دانش آموز مسئولیت پذیر

یکی دیگر از کارهای ساده ای که خوب است به او آموزش بدهید بستن دکمه های لباسش می باشد تا از این به بعد بتواند به راحتی آنها را ببندد.
به فرزند خود آموزش دهید که بعد از مدرسه بهتر است ابتدا تکالیفش را انجام دهد سپس برای بازی یا هر کار دیگری وقت بگذارد، بهتر است همیشه جملات مثبت برای راهنمایی او به کار ببرید زیرا جملات منفی در ذهن دانش آموزان اثر خوبی به جا نمی گذارد.

دانش آموزانی که از ابتدا با مفهوم مسئولیت آشنا می شوند و مسئولیتی را قبول می كنند، كارهای خود را به موقع و با تمام تلاش انجام می دهند و در هر صورتی كه در كار خود اشتباه كنند با تمام سعی خود، در اصلاح آن می كوشند.

نتیجه مسئولیت پذیری 

 دانش آموزان مسئولیت پذیر در مواجهه با مشكلات دچار سر در گمی نمی شوند.
 - این گونه دانش آموزان به خاطر انعطاف پذیر بودن، تغییرات زندگی را پذیرفته و مشكلات را با صبر و حوصله و با استفاده از راهنمایی ها از سر راه خود بر می دارند.
 - دانش آموزان مسئولیت پذیر با اطرافیان و محیط سازگاری بیشتری دارند چون با كسب این مهارت به استقلال رسیده اند و از نصیحت دیگران ناراحت نمی شوند و حتی روی آنها تمرکز کرده و نکات مهم و آموزنده را از آن فرا می گیرند.
- دانش آموز مسئولیت پذیر به
رشد فكری و شكوفایی استعدادهای خود واقف است.
 - دانش آموزان مسئولیت پذیر توان بالایی برای انجام درست و به موقع كارها را دارند و با هدف، برنامه ریزی و انگیزه گام بر می دارند تا به نتیجه دلخواه دست یابند.
 
 
 بسیاری از بی نظمی ها و به هم ریختگی برنامه ها، به خاطر عدم مسئولیت پذیری دانش آموزان می باشد.
- آنها با قوانین و مقررات (خانه و مدرسه) كاملا آشنا می باشند.
- این دانش آموزان در رعایت حقوق دیگران کوشا می باشند.
- به بزرگترها و اولیای مدرسه احترام می گذارد.
- در كارها سستی و تنبلی نمی كند.
- قدر
زحماتی که برایش متحمل شده اید را به خوبی می داند و از امکاناتی که برایش فراهم شده است به خوبی استفاده می کند.

در رابطه با همه افراد و هم کلاسی هایش احساس مسئولیت می کند.
- در محیط مدرسه با مشکل روبرو نمی شود.
- انجام تمام اموری که به عنوان یک دانش آموز به او مربوط می شود را به خوبی می داند و به بهترین شکل انجام می دهد و نیازی به تذکر و حتی تنبیه ندارد.
 
 
والدین عزیز برای داشن دانش آموزی با این خصوصیات و دستیابی او به موفقیت در تمام امور، اولین گام را برای او برداشته و مانند همیشه با دعای خیر، صبر و حوصله خود، او را در این امر یاری کنید.
 
بخش مرکز یادگیری سایت تبیان - مرجان سلیمانیان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: تربیتی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی