اخبار ویژه دوشنبه ۲۴ خردادماه

ندای وحی

قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

اخبار ویژه دوشنبه ۲۴ خردادماه

اکبر احمدی
ندای وحی قرآنی ،اعتقادی،مذهبی ، تربیتی

اخبار ویژه دوشنبه ۲۴ خردادماه

اخبار ویژه دوشنبه ۲۴ خردادماه

پایگاه بصیرت

روزنامه کیهان **

حتی نامزد‌های دولتی هم زیر بار دفاع از دولت نمی‌روند

در کنار نامزد‌های منتقد، نامزد‌های دولتی نیز از سوء مدیریت روحانی انتقاد کردند و ظاهراً سر نخواستن او اتفاق نظر وجود دارد.
روزنامه وطن امروز ضمن افشاء این تحلیل درباره مناظره سوم نوشت: کاندیدا‌های همسو با دولت بار دیگر با تمرکز بر برخی کلیدواژه‌ها سعی داشتند ضمن حمله به کاندیدا‌های جبهه انقلاب، جایگاه خود را از موقعیت پاسخگویی به موقعیت مطالبه‌گری تغییر دهند. در این میان محسن مهرعلیزاده نیز که حتی در همراه کردن نیرو‌های اصلاح‌طلب با خود به توفیقی دست نیافته بود سعی کرد بار دیگر با توهین به رقبا خود را در مرکز توجهات قرار دهد. از سوی دیگر عبدالناصر همتی هم این بار با حمله به روحانی تلاش کرد میان خود و دولت مستقر فاصله‌گذاری کند.
برکناری از ریاست بانک مرکزی را به عنوان شاهد مثالی از عدم توافق با سیاست‌های کلی دولت مطرح کرد، اما پرسش‌های علیرضا زاکانی از وی و امتناعش از پاسخگویی به این سؤالات باعث شد چندان در این امر توفیق نیابد.
در سوی دیگر، اما کاندیدا‌های جریان انقلاب همانند ۲ مناظره پیشین بیشترین تمرکز خود را بر ارائه برنامه‌هایشان در صورت انتخاب شدن معطوف کرده بودند. فقدان برنامه ایجابی ملموس در میان ۲ کاندیدای همسو با دولت باعث شد تا برنامه محوری کاندیدا‌های انقلابی و اشراف نسبت به مشکلات و راه‌های برون رفت از مشکلات تبدیل به برگ برنده آن‌ها شود. مناظره سوم همانند ادوار پیشین انتخابات جنجالی‌تر از مناظره‌های اول و دوم برگزار شد؛ مناظره‌ای که مهم‌ترین وجه آن را می‌توان برائت همگانی از دولت روحانی دانست، به گونه‌ای که عبدالناصر همتی نیز که یکی از مهم‌ترین مقامات اقتصادی دولت روحانی به شمار می‌آید برای دفاع خود راهی جز تأکید بر غلط بودن سیاست‌های اقتصادی روحانی و عدم اشرافش بر مشکلات اقتصادی نیافت. شاید از این جهت بتوان مناظره پایانی کاندیدا‌ها را نشانی از بی‌اعتباری آشکار دولت مستقر دانست؛ دولتی که حتی عالی‌رتبه‌ترین مدیرانش نیز برای نجات خود راهی جز فاصله‌گذاری با آن پیدا نکردند.

عملکرد ویرانگر بانک‌ها و نقش تماشاچی بانک مرکزی!

سیاستگذاری بانک‌ها در سالیان اخیر، تیشه به ریشه اقتصاد زده و یکی از دلایل اصلی نابسامانی‌های اقتصادی در حوزه تورم و رکود تولید بوده است.
تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹ به بخش‌های اقتصادی حدود ۱۶۰۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال ۹۸ رشد ۹۶ درصدی داشته است، رشد ۹۶ درصدی در حالی رخ داده که رشد تسهیلات‌دهی بانک‌ها تا قبل از سال ۱۳۹۹ سالانه بین ۱۵ تا ۳۰ درصد بوده است.
به گزارش روزنامه فرهیختگان، بانک مرکزی مدعی است بخش قابل توجهی از این رشد تسهیلات مربوط به تسهیلات کرونایی و تسهیلات به شرکت‌های کارگزاری فعال در بازار سرمایه بوده؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تسهیلات تکلیفی کرونایی حتی به ۶۰ هزار میلیارد تومان یا ۴ درصد از کل تسهیلات هم نمی‌رسد و مهم‌تر از آن، تسهیلات اعطایی مورد ادعای بانک مرکزی حتی نتوانسته یک درصد هم رشد در بخش‌های اقتصادی ایجاد کند. مسئله نظام بانکی به اینجا ختم نمی‌شود، در حالی که بخش‌های مولد اقتصاد به‌دلیل کمبود نقدینگی تعطیل می‌شوند، در سال‌های اخیر نقدینگی سرگردان در بخش‌های غیرمولد حسابی اسب خود را تاخته و از طریق تورم، زندگی را برای مردم ایران تلخ کرده است.
چند روز پیش بود که بانک مرکزی بالاخره از کل‌های پولی کشور در سال ۹۹ رونمایی کرد، بر اساس این آمار، نقدینگی اقتصاد تا پایان اسفند ۹۹ حدود ۳۴۷۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده که ۴۰ درصد بیشتر از نقدینگی ۲۴۷۲ هزار میلیارد تومانی اسفند سال ۹۸ است. رشد ۴۰ درصدی نقدینگی در سال ۹۹ بی‌سابقه‌ترین رشد در ۵ دهه اخیر بوده؛ حتی در سال‌هایی که رشد پایه پولی پایین و منطقی بوده، باز هم نقدینگی افزایش یافته است، شاهد این مدعا آمار‌های پولی در سال ۹۳ است که رشد پایه پولی در آن ۱۰ درصد، اما رشد نقدینگی ۳۱ درصد اعلام شده است؛ بنابراین آنچه منجر به تورم مزمن در اقتصاد کشور شده و حتی در صورت نبود کسری بودجه و یا تحریم‌ها باز هم دست از انتشار تورم برنخواهد داشت، «سیستم بانکی» است.
بر اساس برآورد‌ها حدود ۵۰ درصد تسهیلات بانکی موهوم شده و بیش از دو سال از عدم بازگشت آن گذشته است؛ بنابراین دارایی بانک‌ها موهومی بوده و بخش اعظمی از آن وجود ندارد، نام این چالش را اعسار می‌نامند و به‌دلیل آنکه در ترازنامه بانکی دیده نمی‌شود به آن اعسار پنهان نیز گفته می‌شود. بر اساس این فرآیند بانک‌ها به پشتوانه‌ای که وجود ندارد، تسهیلات می‌دهند و فعالیت بانکی خود را ادامه می‌دهند که در واقع خلق نقدینگی از هیچ است. بخش اعظمی از رشد نقدینگی مربوط به این مسئله است. کافی است بدانیم که در ۱۱ ماهه سال ۹۹ بیش از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده، در حالی که هیچ‌کدام از بخش‌های اقتصادی حتی یک درصد رشد اقتصادی وجود نداشته است.
ناترازی، بی‌انضباطی، تخلف و عدم شفافیت، از خصوصیات این نظام بانکی است.
پرواضح است که سیستم بانکی کشور در حال حاضر یا قلک دولت است یا قلک موسسان بانک‌های خصوصی و خصولتی، مسئله بعدی تعارض منافعی است که باعث می‌شود بسیاری از تصمیمات بانکی با نگاه به منافع شخصی ذی‌نفعان گرفته شود. اما عاملی که این دو معضل را نیز تشدید کرده، «نظارت» است که در نظام بانکی غایب است. بر این اساس، اتحادی بین دستگاه نظارتی بانک مرکزی و بانک‌ها وجود دارد که هرگونه نظارت موثر را عقیم می‌کند. در واقع وجود «ذی‌نفع واحد» تبدیل به اصلی در بانک‌های کشور شده است.

مجادله همتی و دژپسند و زیان ۲۵۰۰ هزار میلیاردی سهامداران

در حالی که بازار بورس در یک سال اخیر، ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان از ارزش خود را از دست داد، سهامداران مالباخته شاهد مجادله وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هستند!
به گزارش روزنامه جوان، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد معتقد است اگر نوسانات نرخ بهره بین بانکی با سوءمدیریت مواجه نمی‌شد، چشم‌انداز مثبت روند رو به رشد بازار سهام به‌گونه‌ای بود که می‌توانستیم حتی به بانک مرکزی در هدایت نقدینگی کمک کنیم، چنانچه در مهر و آبان این اتفاق افتاد.
از تیرماه سال ۱۳۹۹ که روند نرخ بهره بین بانکی صعودی شد، مشخصا در آن برهه جهت حرکت شاخص کل بورس نزولی شد. در واقع از زمانی که نرخ بهره بین بانکی ۲۰ درصد شد، این شاخص عملا بر روند بازار سهام مسلط شد. اگر وضعیت صعودی بازار سهام ادامه پیدا می‌کرد به هیچ عنوان دولت مجبور به استفاده از بحث‌های فرابودجه‌ای مثل تبصره ۴ قانون بودجه نمی‌شد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه نرخ سود بین بانکی در اختیار یک دستگاه (بانک مرکزی) است، گفت: «مدیریت این نرخ با سوءمدیریت مواجه شد و اگر در این حوزه سوءمدیریت نداشتیم، با بهبود بازار سهام و استفاده از ظرفیت بورس می‌توانستیم در هدایت نقدینگی به بانک کمک کنیم.
از سوی دیگر عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید: سقوط بورس به دلیل دعوای فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و وزیر نفت بوده است.
روزنامه جوان ضمن مرور مجادلات بی‌فایده دژپسند و همتی، از اینکه ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان از ارزش سهام سهامداران از بین رفته و هیچ‌یک از دولتمردان، مسئولیت آن را نمی‌پذیرد، انتقاد کرد.

آفتاب یزد: آقای روحانی فراموشکار شده‌اید!

یک روزنامه اصلاح‌طلب و حامی دولت با انتقاد از ادبیات روحانی نوشت: رئیس‌جمهور فراموشکار شده است.
مدیرمسئول آفتاب یزد در سرمقاله این روزنامه با عنوان «آقای رئیس‌جمهور زود فراموش کردید»، نوشت: رئیس‌جمهور اخیرا در جلسه هیئت دولت عصبانی بود، عصبانی از اینکه به قول او در مناظرات به دولت ظلم شده است. وی گفت: «در این انتخابات مشخص شد که فقط دولت است که ایراد دارد و بخش‌های دیگر از جمله قوه قضائیه، قوه مقننه، مجمع تشخیص مصلحت نظام خوشبختانه خوب و سالم هستند و مشکل فقط دولت است و...»
برخی سخنان در مناظرات هرچند می‌تواند ناصحیح باشد، ولی آقای رئیس‌جمهور خیلی زود دچار فراموشی شده‌اند و به یاد نمی‌آورند که تخریب‌ها و اتهام‌افکنی‌ها در سال‌های ۹۲ و ۹۶ علیه دستگاه‌های اجرایی از سوی چه فرد یا افرادی بود، هرچند اشکال بر آن ۸ سال دولت مدعی عدالت وارد بوده است.
آیا آقای روحانی واعظی دلسوز و آشنایی ندارند که متذکر شوند در سال ۹۶ چگونه رقیب اصلی خودشان را به انواع اتهامات می‌نواختند؟ آیا وزیری در این دولت نیست به آقای روحانی متذکر شود چگونه در این ۸ سال سفره‌های مردم کوچک شد و سرمایه‌های مردم در بورس تبخیر گردید؟
به هر حال این خاصیت رقابت‌های سیاسی است. معمولا در چنین رقابت‌هایی اظهاراتی تند و تیز مطرح می‌شود. مهم مردم هستند که نظر و رای‌شان چیست؟ اگر آقای روحانی صحیح می‌گویند می‌توان از کیفیت و کمیت آرای مردم، نکات وی را تایید یا رد نمود.
آفتاب یزد همچنین در گزارشی اقتصادی با بیان اینکه قدرت خرید ۸۰ درصد مردم در دولت روحانی کاهش یافت، خاطرنشان کرد: تورم در حال حاضر طی ۴۲ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. یکی از دلایل بروز تورم مالیات تورمی، کسری بودجه دولت‌هاست.
دولت‌ها برای تامین هزینه‌هایی که درآمدهایشان توانایی پوشش آن‌ها را ندارد، به استقراض از بانک مرکزی روی می‌آورند. این به معنای انتشار پول برای تامین کسری بودجه دولت یا همان پولی کردن کسری بودجه است. با انتشار پول، حجم نقدینگی افزایش می‌یابد و از آنجایی که رشد حجم نقدینگی در سال‌های گذشته معمولا با رشد بخش واقعی اقتصاد متناسب نبوده، شاهد افزایش نرخ تورم در اثر پولی کردن کسری بودجه بوده‌ایم.
با افزایش نرخ تورم، ارزش پول ملی کاهش می‌یابد و کاهش ارزش پول ملی نیز به معنای کاهش قدرت خرید مردم است؛ بنابراین شاید حقوق ماهانه شاغلان تغییری نکرده باشد، اما با حقوق ماهانه قبلی، توانایی خرید کالا‌ها و خدمات کمتری را دارند. در واقع تورم مانند نوعی مالیات عمل می‌کند که درآمد قابل تصرف افراد را کاهش داده است. این همان مالیات تورمی یا دست بردن دولت‌ها در جیب مردم است.

سازندگی: سهم همتی در زدن رکورد تورم انکارشدنی نیست

روزنامه حزب کارگزاران با وجود حمایت از نامزدی رئیس کل بانک مرکزی در انتخابات نوشت: بخشی از تورم فعلی محصول عملکرد وی است.
سازندگی در یادداشتی می‌نویسد: در آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری آقای روحانی، پیشنهاد شده بود برای سازمان برنامه از «علی طیب‌نیا» و برای بانک مرکزی از «عبدالناصر همتی» استفاده شود. آقای روحانی ابتدا پذیرفتند، اما پس از آن اتفاقاتی رخ داد که این برنامه منتفی شد.
در حوزه کار‌های کرده، مثل همه رئیس‌کل‌های بانک مرکزی در ایران، تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار گرفته و تا حدودی از باور‌های خود عدول کرده است. اگر سریع رشد نمی‌کرد و تورم، رکورد چند دهه گذشته را نمی‌شکست. اینکه چقدر از تورم فعلی مدیون زیر پا گذاشتن اصول توسط رئیس کل بانک مرکزی است را اقتصاددانان می‌توانند محاسبه کنند، اما واضح است که بخشی از این اتفاقات در دوره او رخ داده است. در عین حال همتی زیر بار خیلی توصیه‌ها و فشار‌ها که پایه پولی را هدف گرفته بودند نرفته و بیش از آنچه هست، نقدینگی را افزایش نداده است. به نوعی، ونزوئلایی نشدن اقتصاد ایران مدیون کار‌های نکرده آقای همتی است. عملکرد او در زمینه سیاست‌گذاری ارزی در حد مقدورات، مثبت بوده و اصالت بخشیدن به بازار آزاد، از نقاط مثبت کارنامه اوست، اما سیاست‌هایی که با هدف جلوگیری از خروج ارز اتخاذ شد، عملا به صادرات کشور ضربه زد. تداوم حبس آمار‌های اقتصادی را می‌توان جزو نقاط منفی ریاست ایشان بر بانک مرکزی دانست، اما در همین دوره، سیاست پولی تا حدودی به ثبات رسید و پیش‌بینی‌پذیر شد. همچنین در دوره همتی، بانک مرکزی برابر بانک‌ها و موسسات پولی، مقتدر بود، اما برابر فشار‌های سازمان برنامه و دولت تا حدودی ضعف نشان داد.
یادآور می‌شود پیش از این برخی دولتمردان مدعی بوده‌اند که نگذاشتند اقتصاد کشور ونزوئلایی شود. اما روزنامه سازندگی تصریح دارد که اتفاقا برنامه برخی دولتمردان، موجب این اتفاق می‌شد، و ادعا می‌کند که همتی نگذاشت. این در حالی است که با سوءمدیریت مشترک بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، میزان نقدینگی در هشت سال گذشته ۵ برابر و در دوره همتی مجددا بیش از دو برابر افزایش پیدا کرد و همین علت اصلی تورم بالای ۴۰ درصد است.

روحانی با وضعیتی اسفناک بورس را تحویل دولت بعد می‌دهد

یک روزنامه اقتصادی اصلاح‌طلب می‌گوید دولت روحانی، بازار بورس را در شرایطی وخیم به دولت بعدی تحویل می‌دهد.
روزنامه تعادل (دوقلوی اقتصادی روزنامه اعتماد) با اشاره به اوضاع نابسامان بورس به ویژه پس از اظهارات اخیر روحانی می‌نویسد: چندین ماه است که وضعیت بورس اسفناک شده و بسیاری از فعالان و تحلیلگران بازار سرمایه نسبت به شکست محدوده حمایت هشدار داده بودند که در اولین روز خرداد ماه شاهد شکست این محدوده بودیم و ممکن است پس از این مشکلات عمیقی برای بازار سرمایه ایجاد شود.
یکی از مشکلات بازار سرمایه روند طولانی دوره ریزش است. (این دوره تقریباً از میانه‌های مرداد ماه آغاز شده) و سرمایه‌های سرمایه‌گذاران بورسی را با خواب سرمایه و زیان بر روی سرمایه روبرو کرده که این موجبات انتقال سرمایه را به دیگر بازار‌های مالی فراهم می‌سازد. به طور کلی باید گفت که تقریباً یک سال از روز‌های خوش و سبزپوشی بازار بورس می‌گذرد. روز‌هایی که شاخص کل هر روز عددی جدید را فتح می‌کرد و مردم بخش عمده‌ای از سرمایه خود را وارد بورس کرده بودند. سال گذشته چراغ سبز بورس برای شاخص دو میلیون روشن بود و این روز‌ها ۹۰۰ هزار واحدی ریزش کرده و حتی ممکن است شاخص بورس از این رقم نیز پایین‌تر برود.
تا پیش از این اغلب کارشناسان بازار سرمایه بر این نظر بودند که دولت قرار است بورس را با چراغ سبز تحویل دولت بعدی بدهد اما؛ با روند نزولی این روزها- شکست محدوده حمایت- انتظار می‌رود که دولت بازار سرمایه را با یک وضعیت بسیار اسفناک تحویل دولت بعدی بدهد. در این میان نباید واکنش وزارت اقتصاد و دولت را در ریزش بورس نادیده یا کم‌رنگ گرفت. مخصوصاً زمانی که وزیر اقتصاد از استقراض از مردم سخن می‌گوید و رئیس‌جمهور بر این باور است که دولت فعلی بورس را به اوج رسانده و وضعیت این روز‌های بازار سرمایه، فراز و فرودی معمولی است. به نظر می‌رسد حتی دولت هم شرایط فعلی بورس را پذیرفته و کاری به کارش ندارد!
کارشناسان بازار سرمایه و اقتصادی بر این عقیده‌اند که با توجه به شکسته شدن محدوده حمایت بورس احتمال نزول بورس به محدوده ۸۷۰ تا ۹۰۰ هزار واحد تقویت شده است. همچنین در صورت بهبود نیافتن عوامل کلان اقتصادی و دستکاری و دخالت در بازار، احتمالاً شاهد نزول عمیق‌تر در بازار سهام خواهیم بود. یکی از تحلیلگران بازار سهام درباره این وضعیت می‌گوید که بازار در سطوحی بود که انتظار حمایت فنی داشت اما؛ این حمایت در بازار عملی نشد. تا زمانی که ابهامات کلان اقتصادی و دخالت در بازار سرمایه وجود دارد و نقدینگی هنگفتی وارد بازار نشود روند فعلی یعنی نزول بیش از پیش شاخص ادامه خواهد داشت.

********************

روزنامه وطن امروز**

اعلام نامزد‌های جامعه مدرسین برای مجلس خبرگان در تهران

ستاد مرکزی انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نامزد‌های منتخب خود را برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری استان تهران اعلام کرد.
به گزارش فارس، مهدی اسلامی، رئیس ستاد مرکزی انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نامزد‌های منتخب این نهاد را برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری استان تهران اعلام کرد. در بیانیه شماره ۴ ستاد مرکزی انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آمده است: در خردادماه سال ۱۴۰۰ و ایام تبلیغات نامزد‌های انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به این وسیله ضمن دعوت عموم مردم به شرکت باشکوه در انتخابات، به اطلاع عموم مردم می‌رساند نامزد‌های منتخب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری استان تهران حضرت آیت‌الله علیرضا اعرافی، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینعلی سعدی و حجت‌الاسلام والمسلمین احمد دانش‌زاده‌مومن هستند.

***

شورای ائتلاف دخالتی در تصمیم‌گیری نرجس سلیمانی نداشت

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب گفت: در واقع شورای ائتلاف دخالتی در تصمیم‌گیری نرجس سلیمانی نداشته است.
به گزارش تسنیم، غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در نشست خبری دیروز خود اظهار کرد: با توجه به اهمیت انتخابات شوراها، تلاش شد فهرست و لیست کاندیدا‌ها حاصل اتاق‌های در بسته نباشد و اگر این شیوه در گذشته کارایی داشته است- که کارایی آن متعلق به اوایل دهه ۷۰ بوده است- امروز با تحولی که صورت گرفته است باید روش‌های جدیدی اتخاذ شود، بنابراین تلاش ما بر این بود که لیست کاندیدا‌های شورای ائتلاف با نظر مردم بسته شود و افراد را در معرض قرار دادیم و نظر مردم را کسب کردیم و قطعا این لیست با لیست‌های گذشته تفاوت‌هایی خواهد داشت. وی درباره ترکیب کاندیدا‌های شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر تهران گفت: از ۲۱ کاندیدای شورا، ۹۵ درصد سابقه کار اجرایی، ۵۰ درصد تحصیلات فنی مهندسی، ۵۰ درصد تحصیلات علوم انسانی، ۶۵ درصد دکترا، ۳۵ درصد کارشناسی ارشد، ۶۲ درصد زیر ۴۵ سال، ۵۵ درصد افراد سابقه مدیریت شهری دارند و در واقع انتخاب ۶۲ درصد زیر ۴۵ سال در لیست شورای ائتلاف گواه جوانگرایی و توصیه مؤکد مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب است.
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با اشاره به حضور نرجس سلیمانی، فرزند شهید سلیمانی در لیست کاندیدا‌های این شورا، خاطرنشان کرد: حقیقت این است که خانم نرجس سلیمانی خودشان مستقلا برای نامزدی شورای شهر تهران تصمیم گرفته بودند و نه از تصمیم خانم سلیمانی مطلع بودیم و نه درخواستی از او داشتیم.
حدادعادل اضافه کرد: در واقع شورای ائتلاف دخالتی در تصمیم‌گیری وی نداشته است و تصور ما این بود که اگر خانم سلیمانی به صورت منفرد شرکت کنند اطلاع‌رسانی خوبی صورت نگیرد و موفق هم نشود و به این مساله نیز واقف بودیم که اگر به هر دلیلی خانم سلیمانی رأی نیاورد دشمنان شهید سردار سلیمانی و رسانه‌های بیگانه در خارج و حتی در داخل رأی نیاوردن دختر شهید سلیمانی را به گونه‌ای دیگر تفسیر کنند. با چنین احساسی شورای ائتلاف بنای خود را کمک به دختر شهید سلیمانی گذاشت و تصمیم گرفت ظرفیت خود را در اختیار خانم سلیمانی قرار بدهد و در فهرست شورای ائتلاف قرار بگیرد.

***

الحاق ناوشکن «دنا» و مین‌شکار «شاهین» به نیروی دریایی ارتش

ناوشکن تمام ایرانی «دنا» و مین روب «شاهین»، امروز با دستور رئیس‌جمهور به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود. به گزارش مهر، آیین الحاق ناوشکن بومی «دنا» و مین شکار «شاهین»، امروز با دستور الحاق توسط رئیس‌جمهور به صورت ویدئو‌کنفرانس و با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و دیگر مقامات لشکری و کشوی در بندرعباس برگزار می‌شود.
«دنا»، چهارمین فروند از ناوشکن‌های کلاس جماران، تحت نظارت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مجموعه صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی و ساخته شده و از امروز آماده الحاق به ناوگان جنوب نیروی دریایی راهبردی ارتش است. همچنین، مین شکار «شاهین» با طول ۳۳ متر و عرض ۱۱ متر و آب‌خوری برابر ۱۸۰ سانتیمتر با توجه به بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا، ردیابی و خنثی کردن انواع مین‌های دریایی دارای قابلیت‌های مهمی است.

***

برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در شهر‌های مختلف سوئد

سفیر کشورمان در سوئد نوشت: همه تمهیدات لازم برای شرکت هموطنان عزیز در انتخابات ریاست‌جمهوری در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم و چند شهر دیگر سوئد فراهم شده است.
احمد موسوی‌فر، سفیر ایران در سوئد در صفحه شخصی خود در توئیتر از آمادگی سفارتخانه کشورمان برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت: «همه تمهیدات لازم برای شرکت هموطنان عزیز در انتخابات ریاست‌جمهوری در ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ مطابق با ۱۸ ژوئن ۲۰۲۱ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم و چند شهر دیگر سوئد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فراهم شده است». انتخابات ریاست‌جمهوری روز جمعه ۲۸ خرداد، همزمان با ایران در کشور‌های دیگر نیز برگزار می‌شود و ایرانیان خارج از کشور می‌توانند در آن مشارکت کنند.

********************

روزنامه خراسان **

رشد ۵ میلیون تومانی یک خودروی داخلی در ۲ روز!

اقتصادنیوز- رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که دیروز همانند دو روز گذشته «سمند LX با موتور EF ۷» با رشد قیمت مواجه شد. بر این اساس پس از رشد سه میلیون تومانی در دو روز قبل، قیمت این خودرو دو میلیون تومان دیگر نیز افزایش یافت تا در مجموع در دو روز، قیمت این خودرو در بازار پنج میلیون تومان افزایش یافته باشد. به گفته فعالان بازار خودرو، عرضه قطره چکانی این خودرو در بازار طی روز‌های اخیر موجب شده است تا بازار با کمبود عرضه آن مواجه شود و با این که معامله چندانی در بازار صورت نمی‌گیرد، کمبود عرضه به صورت روانی بازار را تحت تاثیر قرار داده و افزایش قیمت پنج میلیونی این خودرو طی دو روز گذشته را رقم زده است.

********************

روزنامه ایران **

سایت ادعایی فاکس‌نیوز، لوکیشن سریال «نون خ» بود

خبر اول اینکه، مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل ادعای فاکس نیوز درباره فعالیت‌های مشکوک در اطراف سایت سنجریان را رد کرد. به گزارش ایرنا، هفته گذشته فاکس نیوز در گزارشی مدعی شد که بتازگی به تصاویر جدید ماهواره‌ای دست پیدا کرده که نشان می‌دهد فعالیت‌های مشکوک و غیرعادی در اطراف سایت سنجریان در نزدیکی جاجرود در حال انجام است. در ادامه این گزارش ادعایی آمده بود: این تصاویر ماهواره‌ای که از سوی شرکت مکسار ارائه شده و در آزمایشگاه اینتل لب مورد تحلیل قرار گرفته است، نشان می‌دهد که از ۱۵ اکتبر سال ۲۰۲۰، تعداد ۱۸ خودرو در این سایت حضور دارند و در این سایت حفاری صورت گرفته و یک جاده دسترسی جدید به این سایت ساخته شده است. شاهرخ ناظمی مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل در توئیتی با اشاره به این گزارش فاکس نیوز نوشت: چند روز پیش فاکس نیوز گزارشی اختصاصی همراه با تصاویر ماهواره‌ای در خصوص تحولاتی مشکوک در اطراف سایت سنجریان در جاجرود منتشر کرد، اما در اصل تصاویر مربوط به خودرو‌ها و تجهیزات لوکیشن فیلمبرداری سریال «نون خ» و عوامل آن بوده است.

پیام انتخاباتی رئیس دولت اصلاحات

خبر دیگر اینکه، سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران با ارسال پیامی به دهمین کنگره سراسری حزب جوانان، تأکید کرد: جامعه ما نیاز به نشاط و امید و اشتیاق به شرکت در عرصه سرنوشت دارد. به گزارش عصر ایران، در این پیام خطاب به حزب جوانان آمده است: امیدوارم این حزب و همه تشکل‌ها و احزاب و جریان‌های سیاسی و مدنی بتوانند در این برهه حساس، مسئولیت خود را نسبت به میهن و مردم بدرستی بشناسند و در انجام آن مسئولیت موفق باشند.

بازداشت یک ایرانی دو تابعیتی در پاکستان

شنیدیم که، آژانس تحقیقات فدرال (FIA) پاکستان اعلام کرد یک شهروند امریکایی ایرانی تبار را به جرم ورود غیرقانونی به پاکستان در شهر کراچی دستگیر کرده است. به گزارش عصرایران، روزنامه «داون» پاکستان با اعلام این خبر به نقل از «آژانس تحقیقات فدرال» پاکستان اتهام این فرد را عبور غیرقانونی از ایران به خاک پاکستان عنوان کرد. نام این فرد ۵۴ ساله سیروس اسماعیل‌زاده است که در روز ۶ ژوئن (یک هفته پیش) با عبور غیرقانونی از مرز پاکستان به شهر کراچی آمده و در هتلی ۵ ستاره در این شهر بازداشت شده است. این شهروند امریکایی ایرانی تبار در بازجویی‌ها اعتراف کرده به‌دلیل نداشتن پاسپورت ایرانی و امریکایی خود مجبور شده برای دریافت خدمات کنسولگری ایالات متحده امریکا به‌صورت غیرقانونی و قاچاقی وارد پاکستان شود.

دعوت از ارامنه ایران جهت شرکت در انتخابات

دست آخر اینکه، آرام اول جاثلیق کل ارامنه حوزه دینی سیلیسی طی نامه‌ای از سه خلیفه ارامنه ایران درخواست کرد که از پیروان تحت حمایت خود دعوت به عمل آورده تا به عنوان شهروندانی وفادار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند. به گزارش ایسنا، در بخشی از این نامه آمده است: دوستی و همکاری میان ارامنه و ایرانیان ریشه‌های عمیق در تاریخ دارد. جامعه ارامنه ایران که از قرن‌ها پیش در جمهوری اسلامی ایران ساکن شده است، بخش جداناپذیر جامعه ایران به شمار آمده و به عنوان شهروندانی آگاه به وظایف خود عمل کرده و در امر توسعه و پیشرفت کشور مشارکت فعال و تمام و کمال داشته‌اند. ضروری است تا با همین تعهد و ایمان، وابستگی عمیق پیروان کلیسای ما به جمهوری اسلامی ایران حفظ شود. وی افزوده: بدین وسیله از محضر آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت حمایت‌های به عمل آمده از جامعه ارامنه ایران قدردانی کرده و کمال تشکر را دارم. همچنین از کلیه مراجع مسئول دولتی و روحانی که با همکاری نزدیک با رهبران دینی و شورا‌های خلیفه‌گری ارامنه ایران در جهت رفع مشکلات موجود تلاش می‌کنند، تشکر و قدردانی می‌نمایم. به درگاه خداوند متعال دعا می‌کنیم تا جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسئولان و ملت ایران آن را از گزند هرگونه تهدید در امان نگه داشته و آن‌ها را در جهت پیشرفت و تعالی رهنمون شود.

********************

روزنامه شرق**

اعلام محور‌های دیدار پوتین با بایدن

نشست میان رؤسای جمهوری آمریکا و روسیه در تاریخ ۱۶ ژوئن به میزبانی ژنو در سوئیس برگزار می‌شود و این اولین نشست آن‌ها از زمان روی‌کارآمدن جو بایدن در ژانویه است. درگیری‌های منطقه‌ای در سوریه و لیبی، تهدیدات امنیتی جهانی و مسائل محیط زیستی احتمالا در دستورکار باشد. خبرگزاری اینترفکس هم به نقل از پوتین گزارش داد که او انتظار دارد نشست با بایدن به ایجاد گفتگو میان دو کشور کمک و تماس‌های شخصی را احیا کند.

واکنش چین به گروه ۷

چین به گروه هفت (G۷) هشدار داد، روز‌هایی که گروه‌هایی کوچک از کشور‌های جهان درباره سرنوشت دنیا تصمیم‌گیری می‌کردند، دیگر به سر آمده است. این هشدار از سوی دولت چین انتقادی به ثروتمندترین دموکراسی‌های جهان است که به‌دنبال یک موضع مشترک در قبال پکن هستند.

افشای همکاری جدید اطلاعاتی آمریکا و عربستان

مجله فرانسوی متخصص در امور اطلاعاتی «اینتلیجنس‌آنلاین» نوشت، در زمانی که کاخ سفید خواستار تنظیم مجدد روابط خود با ریاض است، شرکت «فایو دامینز» آمریکا با کمک عوامل سابق سرویس اطلاعات مرکزی «سیا» و آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری با عربستان را برای ادغام داده‌های اطلاعاتی نظامی شروع کرده است که یکی از استراتژیک‌ترین قراداد‌های عربستان محسوب می‌شود.

سقوط پی درپی شهرستان‌های افغانستان

گروه طالبان حملات خود علیه مواضع دولت افغانستان در ولایت‌های این کشور را گسترش داده و توانسته است کنترل دو شهرستان دیگر را هم به دست آورد. براساس گزارش‌ها، شهرستان ارغنداب در ولایت جنوبی زابل و شهرستان علی‌آباد در ولایت شمالی قندوز امروز به دست طالبان افتاده است. منابع محلی می‌گویند جنگ در قندوز برای پس‌زدن طالبان از بازار علی‌آباد ادامه دارد و نیرو‌های امنیتی همچنان در مرکز این شهرستان حضور دارند.

*****************************************


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: انتخابات
برچسب‌ها: ره توشه انتخابات، ره توشه انتخابات ۱۴۰۰ ،ره توشه تبلیغی ،ره توشه

تاريخ : چهار شنبه 24 / 3 / 1400 | 8:30 | نویسنده : اکبر احمدی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.