جامعه اسلامی ، جامعه ای عزتمند
-----------------------------------------
تجربهى این سى و سه سال... نشان داده که اسلام می تواند به یک کشور عزت بدهد؛ می تواند یک ملت را سربلند کند؛ می تواند اهداف خوبى را ترسیم کند؛ می تواند راههائى را به سوى این اهداف، هموار و مسطح کند؛ می تواند حرکت علمى ایجاد کند؛ می تواند حرکت فناورى و صنعتى ایجاد کند؛ می تواند حرکت تقوائى و اخلاقى ایجاد کند؛ می تواند آنها را در مقابل ملتهاى دیگر روسفید کند؛ اینها اتفاقاتى است که در کشور ما افتاده است؛ اینها کارهاى بزرگى است که به برکت اسلام در این کشور انجام گرفته است. اسلام همچنان لُب و محتوا و مادهى اصلى حرکت نظام ماست، شکل هم شکل مردمسالارى است؛ از هم جدا نیستند. یعنى این مردمسالارى هم باز از خود اسلام سرچشمه گرفته است.
تفاوت مردم سالاری دینی و غربی
--------------------------------------
اینکه گفته بشود ما مردمسالارى را از غربىها یاد گرفتیم، خطاست. صورت ظاهر، یکى است؛ اما مردمسالارى ما ریشه در یک معرفت دینى دیگر و یک جهانبینى دیگرى دارد، تا آنچه که آنها می گویند. ما براى انسانها کرامت قائلیم، براى رأى آنها ارزش قائلیم و حضور آنها را وسیلهاى می دانیم براى اینکه اهداف الهى تحقق پیدا کند و بدون آن امکانپذیر نیست.
چهارچوبهاى ما چهارچوبهاى الهى است: ما با فساد مخالفیم، با فحشا مخالفیم، با انواع و اقسام انحرافات بشرى مخالفیم، برابر آنچه که شریعت و دین به ما مىآموزد. ما معتقدیم بایستى در مقابل این انحرافها ایستاد، راههاى زندگى را باید از اسلام و قرآن و الهام الهى و وحى الهى گرفت. این چهارچوب ماست. این شد مردمسالارى دینى. این الگوى ماست.
اسلام ، هدف اصلی جمهوری اسلامی
--------------------------------------------
ملتهاى مسلمان هم اگر می خواهند بدانند جمهورى اسلامى چه می گوید و داعیهى او چیست، بدانند ما داعیهمان این است: ما از اسلام صرف نظر نمی کنیم؛ احکام الهى و شریعت الهى را که شریعت اسلامى است، در همهى امور زندگىمان واجبالاتّباع می دانیم؛ تلاش و سعی مان هم این است که به این برسیم. چهارچوب و قالب ما براى ورود در این میدان هم مردمسالارى دینى است.
***************
تاریخ سخنرانی : 1390/12/18
وعده های راستین قرآن
---------------------------
قرآن کریم به ما نوید داده است: « وَلَوْ قَاتَلَکُمُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوَلَّوُا الأَدْبَارَ ثُمَّ لا یَجِدُونَ وَلِیًّا وَلا نَصِیرًا. سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِی قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلُ وَ لَن تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِیلا. » ( اگر کافران (در سرزمین حدیبیه) با شما پیکار می کردند به زودی فرار می نمودند، سپس ولی و یاوری نمی یافتید. این سنت الهی است که در گذشته نیز بوده است، و هرگز برای سنت الهی تغییر و تبدیلی نخواهی یافت.)(1) هیچ جا در قرآن نیامده است که اگر شما شروع به جنگ کردید، حمله کردید، حتماً پیروز خواهید شد؛ ممکن است پیروز بشوید، ممکن است شکست بخورید - همچنان که در جنگهاى صدر اسلام، آنجائى که مسلمانان حمله کردند، گاهى شکست خوردند، گاهى هم پیروز شدند - اما وعده داده است که اگر دشمن ابتدا به حمله کرد، آن دشمن قطعاً شکست خواهد خورد. نباید بگوئید این مخصوص صدر اسلام است؛ نه، «سنّة اللّه الّتى قد خلت من قبل و لن تجد لسنّة اللّه تبدیلا»( این سنت الهی است که در گذشته نیز بوده است، و هرگز برای سنت الهی تغییر و تبدیلی نخواهی یافت. ) این قانونِ الهى است. ملت ایران عازم است، بانشاط است، در فکر تهاجم و تجاوز نیست؛ اما به هستى خود، به ثروت خود، به هویت خود، به اسلام خود، به جمهورى اسلامىِ خود با تمام وجود دلبسته و علاقهمند است.
گرایشات مایه اختلاف نشود
--------------------------------
گاهى در کسى یک گرایشى هست، در دیگرى نیست؛ این نباید مایهى اختلاف بشود. آراء، نظرات، همه محترمند. اختلاف در درون، منازعهى در درون، موجب فَشَل ( سستی ) می شود. قرآن به ما تعلیم می دهد: « وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَ تَذْهَبَ رِیحُکُمْ »( و نزاع (و کشمکش) مکنید تا سست نشوند و قدرت (و شوکت و هیبت) شما از میان نرود) (2) اگر منازعه کنیم، سر مسائل گوناگون - مسائل سیاسى، مسائل اقتصادى، مسائل شخصیتى - دستبهیقه شویم، دشمن ما جرى می شود...همه را توصیه می کنم به این که در رفتار خود، با اخلاق اسلامى رفتار کنند.
**********************
تاریخ سخنرانی : ۱۳۹۱/۰۱/۰۱
نظرات شما عزیزان: