تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6924
بازدید دیروز : 70777
بازدید هفته : 86150
بازدید ماه : 139428
بازدید کل : 10531183
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک
 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399

همدلی تنها راه گذر تئاتر از ناگواری به سوی امیدواری هاست




مقایسه ناگواری های سه هنگامه

حیات بشری دارای ناگواری ها و ناامنی ها و فراز و نشیب هایی است که از آن گریزی نیست اما، وجود این ناگواری ها در سه زمان نامطلوبتر و رنج آورتر است یکی، زمانی که برای اولین بار از شکم مادر پا به دنیایی می گذاریم که با آن مأنوس نبوده ایم و دیگری، زمانی است که به بستر مرگ می افتیم و برای رفتن از این سرا به سرایی دیگر مهیا می شویم سرایی که در آن اختیاری نداریم و اعمال ما در نفع و ضرر ما تأثیری ندارد، بلکه تنها، روز پاداش اعمال گذشته است و سوم زمانی است که برای محاسبه نهایی اعمال، در دادگاه عدل الهی، حاضر می شویم.

نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399

جزئیات ۴ ساعت مخاطره انگیز اولین برداشت قلب در رفسنجان برای اهدا

 




سه هنگامه مخاطره انگیز

آیات و روایات بسیاری اهمیت غافل نشدن از سوءعاقبت احتمالی را گوشزد کرده اند از جمله این آیات، آیه ای است که قرآن کریم درباره حضرت یحیی (سلام الله علیه) می فرماید و سلام علیه یوم ولد و یوم یموت و یوم یبعث حیا(مریم 15)
سلام بر او روزی که به دنیا آمد و روزی که از دنیا رفت و روزی که در قیامت زنده می شود و مشابه آن آیه ای است که قرآن کریم از زبان حضرت عیسی (علیه السلام) می فرماید: و السلام علی یوم ولدت و یوم أموت و یوم ابعث حیا(مریم 33) (سلام بر من روزی که به دنیا آمدم و روزی که از دنیا می روم و روزی که در قیامت زنده می شوم). این دو آیه شریفه، به مخاطره آمیز بودن سه زمان از حیات بشری اشاره دارند که از میان آنها، زمان دوم، یعنی، مرگ شاخصه هایی ویژه دارد.





نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399




نکته سوم (لحظه مرگ، آغاز سعادت یا شقاوت)

دلیل اینکه لحظه مرگ، لحظه آغاز سعادت یا شقاوت است این است که طبق آیات و روایات معصومین (علیه السلام) بلافاصله پس از مرگ با حسن عاقبت، یا سوءعاقبت، پاداش یا عقوبت الهی آغاز می شود. از جمله آیات دال بر این مطلب، آیاتی است که پیش از این در دسته بندی انسان ها، در دو گروه آوردیم که از جمله آنها، آیه ای است که انسان ها را به سعید و شقی تقسیم می کند و بدنبال آن، بخشی از آثار شقاوت و سعادت را یادآور می شود: فمنهم شقی و سعید فاما الذین شقوا ففی النار لهم فیها زفیر و شهیق... و اما الذین سعدوا فی الجنة خالدین(هود 105 - 108).




نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399

 





نکته دوم (عاقبت، یعنی ترازنامه اعمال)

اما، مطلبی قابل توجه در اینجا وجود دارد و آن اینکه در سنجشی حکیمانه، هیچ گاه پیش و پس بودن سود و زیان، تنها ملاک جمع بندی نیست، ملاک جامع این است که در نهایت و در معدل گیری حساب شده اعمال، سودی قابل توجه، بدست آمده باشد که زیان ها را جبران کند، یعنی ملاک، ترازنامه سالیانه، یا چندین ساله است، کسی که می خواهد باغی را ایجاد کند اگر حسابگری دقیق باشد زودبازدهی و کم خرجی یا، دیربازدهی و پرخرجی انواعی از درختان را، تنها ملاک مقرون به صرفه بودن یا نبودن کاشت آن درختان، قرار نمی دهد بلکه در محاسبه ای دقیق می اندیشد که آیا با توجه به زمانی که میان کاشت و برداشت فاصله می افتد و با توجه به مقدار سود و زیان و تفاوت کردن قیمت ها در طول زمان، کدامیک از این دو نوع درخت به صرفه است، آنکه کم تر خرج دارد و زودتر ثمر می دهد یا آنکه پرخرج تر است و دیرتر به بار می نشیند یا هیچکدام؟
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399

معناي سعادت واقعي/ چند حدیث درباره خوشبختی حقیقی





نکته اول (مفهوم سعادت حقیقی)

قبلا، اشاره کردیم که سعادت و کمال واقعی که مطلوب همه انسانهاست، رسیدن به بالاترین و ماندگارترین خیرات است و بهمین دلیل قرآن کریم برای ترغیب انسان ها به جهان آخرت بر دو ویژگی آن جهان، یعنی ویژگی بالا بودن کیفیت خوبی ها و زیاد بودن کمیت آنها، تأکید می کند. آیه شریفه و الاخرة خیر و أبقی(الاعلی /17) از جمله این آیات است و آنگاه که خداوند متعال می خواهد، انسان را نسبت به لذت های دنیوی، بی میل کند و به جهان آخرت ترغیب نماید به مقایسه لذت های این دو عالم از جهت کمیت و کیفیت می پردازد مثلا در سوره آل عمران می فرمایند:

نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 7 / 3 / 1399

عواملی که انسان را عاقبت بخیر می کند

 




چند نکته

برای فهم بهتر این گونه روایات توجه به چند نکته لازم است:
نکته اول (مفهوم سعادت حقیقی)
 
قبلا،اشاره کردیم که سعادت و کمال واقعی که مطلوب همه انسانهاست، رسیدن به بالاترین و ماندگارترین خیرات است و بهمین دلیل قرآن کریم برای ترغیب انسان ها به جهان آخرت بر دو ویژگی آن جهان، یعنی ویژگی بالا بودن کیفیت خوبی ها و زیاد بودن کمیت آنها، تأکید می کند. آیه شریفه و الاخرة خیر و أبقی(الاعلی /17) از جمله این آیات است و آنگاه که خداوند متعال می خواهد، انسان را نسبت به لذت های
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 1 / 12 / 1398

معرفی:

هدایت یافتن و کسب خوبی‌ها بسیار مهم است، اما مهم‌تر از آن ماندن در راه هدایت و حفظ خوبی‌هاست. به‌طوری که علاوه بر طول زندگی، خاتمه و عاقبت زندگی هم در سعادت و هدایت باشد. بسیاری از بزرگان همواره ترس از عاقبت داشته‌اند که در رأس آنها خود امیرالمؤمنین(ع) است. در زمانه ما شخصی همچون حضرت امام خمینی‌ره نمونۀ بارزی است که پس از آن‌همه مجاهدت و خدمت، باز هم نگران عاقبت به‌خیری خود بود.

نگرانی و توجّه به عاقبت، آثار و برکت متعددی در زندگی و حفظ دین انسان دارد. لذا بسیار مهم است بدانیم این آثار چیست، چه عواملی باعث سوء عاقبت می‌شود و راه چاره آنها چیست و برای عاقبت به‌خیری چه کارهایی لازم است انجام دهیم.

عده بسیار زیادی بود‌ه‌اند که پس از عمری زندگی در صراط مستقیم و عبادت خداوند طعمه دام‌های شیطان شده‌اند، لذا اهمیّت بسیاری دارد که انسان به این مسأله بیندیشد و دربارۀ آن مطالب لازم را بداند.

برچسب‌ها: خوف و رجاء
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 1 / 12 / 1398



اهمیت بحث در آیات و روایات

با توجه به اهمیت مسأله حسن عاقبت و سوءعاقبت و مسیر خطرناک انسان به سوی جهان آخرت قرآن کریم و روایات معصومین (علیه السلام) ما را به ضرورت عنایت به مسأله سوء عاقبت و حسن عاقبت توجه می دهند و ما را از آنچه ممکن است به سوء عاقبت منتهی شود مطلع می سازند و به آنچه به حسن عاقبت و حیات جاودانه مطلوب می انجامد راهنمایی می کنند.






برچسب‌ها: خوف و رجاء
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 1 / 12 / 1398

https://rooyindezh.com/wp-content/uploads/2019/07/%D8%AE%D9%88%D9%81-1140x1026.jpg






فصل دوم: اهمیت بحث از سوء عاقبت و حسن عاقبت از منظر خرد و شریعت

مقدمه


در زندگی هر انسانی نگرانی های مهمی ممکن است به وجود آید، نگرانی یک انسان بیمار از اینکه بیمارش، علاج نشود، نگرانی یک بیکار از اینکه شغل مناسبی پیدا نکند، نگرانی یک جوان مجرد از اینکه همسری مناسب و سازگار نیابد و نگرانی کسی که عزیزی در سفر دارد از اینکه مسافرش به سلامت برنگردد، و دهها نگرانی دیگر.

برچسب‌ها: خوف و رجاء
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 1 / 12 / 1398

خوف و رجا،





رابطه خوف و رجاء با حسن و سوءعاقبت

یکی از مفاهیم مرتبط با مفهوم حسن عاقبت و سوء عاقبت مفهوم خوف و رجاء است. متعلق واقعی خوف و رجاء که در آموزه های دینی به آن سفارش شده است، سوء عاقبت و حسن عاقبت است. مراد از خوف، نگرانی از مبتلا شدن به عذاب الهی و سوء عاقبت و مراد از رجاء، امید به رحمت و نجات از عذاب الهی و حسن عاقبت است.
با توجه به اینکه ناامیدی و خوف مطلق، موجب ترک ایمان و عمل صالح خواهد شد، و امیدواری بی اندازه و بی جا نیز، رفع نگرانی از آینده و ترک ایمان و عمل صالح را به دنبال دارد. در روایات زیادی معصومین (علیه السلام) بر اهمیت ایجاد حالت خوف و رجاء، در مؤمنین تأکید کرده اند. از جمله این روایات، کلام گهربار امام صادق (علیه السلام) است که می فرمایند:
لایکون المؤمن مؤمنا حتی یکون خائفا راجیا و لایکون خائفا راجیا حتی یکون عاملا لما یخاف و یرجوا(38).
(مومن، مؤمن (واقعی) نیست مگر آنکه دارای خوف (نگرانی) و رجا (امید) باشد و مؤمن دارای خوف و رجا نیست مگر آن که مطابق خوف و رجاء خود عمل کند).




برچسب‌ها: خوف و رجاء
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 28 / 9 / 1398

حاصل بحث در کاربرد معنای عرفی سوءعاقبت و حسن عاقبت این است که أ) مراد از دو واژه سوء و حسن و نفع و ضرر معنوی است نه مادی؛ ب) سوء و حسن معنوی، همان نقص و کمال حقیقی بشر است؛ ج)نقص و کمال حقیقی بشر، پس از مرگ متبلور می شود؛ د) نقص و کمال حقیقی بشر، پس از مرگ به صورت عقاب و عذاب الهی یا، پاداش و بهشت اخروی تجلی می یابد.
بنابراین، مراد از عاقبت هم، هنگام مرگ است. پس، سوء عاقبت به این است که انسان در حالی از دنیا برود که پس از مرگ، با عذاب و عقاب الهی روبرو شود و مراد از عاقبت خیر، یا حسن عاقبت این است که زندگی فرد به گونه ای باشد که نه تنها، پس از مرگ از عذاب الهی در امان باشد بلکه با پاداش نعمت های الهی روبر گردد و البته با توجه به معنای فوق، نقص و عقب افتادگی هایی در زندگی معنوی که شایستگی عذاب را ایجاد نکند، مصداق سوء عاقبت نیست. البته، داوری ما درباره مصادیق، بر اساس ظواهر معارف دینی و ظواهر افراد است. پس، بهرحال، در کاربرد عرفی این دو واژه، معمولا، شرط تحول در زندگی معنوی در جهت مثبت یا منفی وجود دارد، اما این شرط، صرفا برای نشان دادن موارد قابل توجه و عبرت آموزان است نه شرط صحت کاربرد.

برچسب‌ها: حاصل بحث
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 28 / 9 / 1398

یکی از عناصر مفهومی که در کاربرد عرفی سوءعاقبت و حسن عاقبت وجود دارد تبدل حال معنوی از خوب به بد یا از بد به خوب است. معمولا، متدینین درباره کسانی که از آغاز با ایمان و عمل صالح بوده اند و باهمین حال هم از دنیا می روند واژه خوش عاقبت را به کار نمی برند و کسانی را که از آغاز بی ایمان بوده اند یا کردارهای ناشایسته داشته اند و سرانجام هم، با همین حال می میرند متصف به سوءعاقبت نمی کنند. البته در یک صورت، سوءعاقبت و حسن عاقبت نمی کنند. البته در یک صورت، 

نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 28 / 9 / 1398

همانگونه که پیش این اشاره کردیم سرانجام همه انسانها، به هنگام مرگ، نهایی می شود و اهل سعادت و شقاوت، به هنگام مرگ، از یکدیگر کاملا جدا می شوند. مراد از این سخن این است که هنگام مرگ پرونده عمل بسته می شود و دیگر، فرصتی برای ایجاد تحول روحی باقی نمی ماند، اهل کفر اهل ایمان نیز از یکدیگر جدا می شوند، اما، این سخن بدین معنا نیست که هرکس پس از مرگ دچار عذاب می شود به هیچ وجه نمی تواند از عذاب رهایی یابد بلکه، در مورد بسیاری از اهل ایمان استثنایی وجود دارد، یعنی ممکن است پس از مرگ برای مدتی کوتاه یا بلند به عذاب الهی مبتلا شوند ولی، سرانجام از این عذاب نجات یابند.

نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 28 / 9 / 1398

 

تصویر
سوء عاقبت و حسن عاقبت، در واژه عاقبت مشترکند. مراد از عاقبت در اینجا، قطعا پایان زندگی دنیوی و آغاز حیات اخروی است. زیرا، این دو واژه، از واژه های اخلاقی است که به زندگی معنوی انسان مربوط است که در جهان آخرت تبلور می یابد. واژه های اختصاصی این دو عبارت، حسن (یاخیر) و سوء است، مراد از، سوء و حسن هم در این دو عبارت، قطعا مربوط به حیات معنوی بشر است. بنابراین به کمال و نقص حقیقی انسان ارتباط دارد. و چون نقص و کمال انسان، به زندگی پس از مرگ او مربوط است و حیات دنیوی نمی تواند معیار سنجش حسن و قبح و سوء و خیر قرار گیرد پس، مراد از سوء و حسن هم نقص و کمالی است که انسان ها، پس از مرگ با آن روبرو می شوند.

نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 28 / 9 / 1398

عاقبت بخیری

مفهوم شناسی و کاربرد واژه های سوءعاقبت و حسن عاقبت 

معنای لغوی واژه حسن عاقبت و سوء عاقبت کاملا روشن است. اما مراد از آن، در این بحث اخلاقی و کاربردهای آن، جای بررسی جدی دارد. کاربرد واژه سوءعاقبت، درباره مسلمانی که کافر شود و کافر بمیرد یقینا درست است و درستی کاربرد این واژه، درباره شیعه ای که قبل از مرگ، دست از ولایت اهل بیت (علیه السلام) 

 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی