تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 9439
بازدید دیروز : 52941
بازدید هفته : 141606
بازدید ماه : 194884
بازدید کل : 10586639
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : جمعه 20 / 4 / 1397

ماجرای فرهاد
فرهاد مرد واقعا خانواده دوست و نازنینی است. او می گوید: من عاشق فرزانه و بچه ها هستم اما برخی از موارد به خاطر یک مساله کوچک و کاملا بی ارزش چنان برانگیخته می شوم که ساعتی بعد خودم از رفتار زشتم شرمنده می شوم. اما پشیمانی سودی ندارد چون من فرزانه و بچه ها را رنجانده ام.


مثلا چند شب پیش منزل خواهرم افطار  مهمان بودیم. فرزانه با شوق و ذوق زیاد در مورد سفر شیرازمان صحبت می کرد و خاطرات را مرور می کرد. در میانه صحبتهایش دیدم چند موضوع را درهم تعریف می کند و انگار همه چیز را قاطی کرده و ماجرا را بی سر و ته بیان می کند.


نمی دانم چه شد ناگهان گفتم:"اصلا نمی فهمی چی داری میگی. این ماجرا در شیراز اتفاق نیفتاد؛ وقتی یزد بودیم اینگونه شد. همه چیز را قاطی کردی". ناگهان فرزانه بسیار خجالت زده شد و گفت:"پس خودت ماجرا را تعریف کن".


تا آخر مهمانی هم هیچ حرفی نزد. آن قدر از رفتار خودم شرمنده شدم که افطار هم نتوانستم بخورم. احساس کردم روزه آن روز من فقط گرسنگی بیش نبود و با شکستن قلب همسرم و تحقیر وی، از خودم بسیار شرمسار بودم.


تمام راه بازگشت، او حتی یک کلمه هم با من حرف نزد. من هم حرفی نزدم چون به راحتی با یک رفتار زشت وشتابزده، یک شب خوب را خراب کرده بودم.

 

ماجرای مریم
مریم هم زن خوب و زود رنجی ست اما یک اشکال بزرگ دارد زود عصبانی می شود و تمام خوبی هایش را با یک جمله ی نا به جا از بین می برد. او در بیان احساساتش ناتوان است و اگر از دست کسی ناراحت شود کینه به دل می گیرد.

مریم می گوید فقط کافیست شوهرم ساز ناکوک بزند و اگر آنچه من می خواهم اجرا نشود، حرفی نمی زنم و تا یک هفته در خانه حکومت نظامی برقرار است. تنها کاری که می توانم انجام دهم قهر است. فکر می کنم باید شوهرم تنبیه شود و یک هفته مرا نداشته باشد.

هم مریم هم فرهاد، از رفتار های خود در عذابند چون احساس می کنند محبوبیت خود را در خانواده از دست داده اند. آن ها خواستار تغییر رفتار هستند. شاید یک بهانه به آن ها کمک کند تا تغییرات را کلید بزنند و حد اقل برای انتخاب رفتار های مناسبن، نیت کنند.
عادتها باید شکسته شود

یادگرفتن شیوه های جدید واکنش دادن به احساسات و موقعیتهای قدیمی کار آسانی نیست. هر عادت طولانی چه ناخن جویدن باشد و چه سیگار کشیدن و .. پاسخی خودکار به یک محرک است  که بدون توجه و آگاهی آنها را انجام می دهیم. برای ایجاد تغییرات در رفتارها ابتدا باید نسبت به آنها آگاهی پیدا کرد. تا زمانی که آگاهی از رفتار مشکل ساز ایجاد نگردد ، امید به اصلاح رفتار هم نیست.


برای مثال محمود به جای اینکه هنگام عصبانیت  به پرتاب اشیا بپردازد، باید روشهای کنترل خشم را یاد بگیرد باید بیاموزد که وقتی موضوعی خلاف میلش ایجاد می گیرد در مورد آن فکر کند و ببینید چرا آن حرف یا رفتار تا این حد وی را برانگیخته گرده است؟

 

محمود می تواند:
- احساسات خود را ابراز کند
- به روشنی مشخص کند که کدام گفته یا رفتار، وی را ناراحت کرده است
- به همسرش بگوید که دوست دارد کدام رفتار یا سخن خود را به صورتی متفاوت ابراز نماید
البته نحوه رفتار همسر محمود هم بسیار می تواند موثر باشد. اگر حساسیتهای همسرش را بشناسد و از بروز رفتارهای حساسیت زا خودداری کند و از طرف دیگر نحوه درست برخورد با عصبانیت وی را بیاموزد قطعا مشکلات زندگی اش بهبود جدی می یابد هر چند که محمود هم برای رفع اشکالات رفتاری خود باید تلاش جدی کند و برنامه ریزی جدی داشته باشد.


همسر فرهاد هم می تواند با اتخاذ واکنشی صحیح، مانع از بروز مجدد این سبک رفتاری در وی شود مثلا او می تواند:
- در همان لحظه مشکل پیش آمده را اصلا به روی خود نیاورد.
- با به کار بردن شوخ طبعی، کلمات ناخوشایند را به خودش برگرداند. مانند: چون اسم محل را اشتباه گفتم، همه چیز را غلط تعریف کردم؟ سپس در خلوت میان خود، می تواند احساسات خود و پیشنهادات تان  را به چند صورت به وی بیان کند:


- از این که جلوی خانواده خواهرت این طور با من صحبت می کنی، حسابی عصبانی شدم. اگر احساس می کنی که لازم است حرفم را اصلاح کنی، پس این کار را بدون خرده گیری و بداخلاقی انجام بده
- وقتی جلوی دیگران این طور با من صحبت می کنی بسیار می رنجم. اگر دوست داری خودت ماجرا را تعریف کنی، خوب بکن.

 به طور کلی ماه مبارک رمضان  چند خاصیت و اثر دارد یکی از آنها این است که تقوا و خویشتن داری را افزایش داده و رحم بیشتری به دل انسان ها می دهد، حس همدلی افزایش پیدا می کند و حس معنوی انسان ها تقویت می شود اینها جزو سبک زندگی نیستند بلکه منابعی هستند که بر زندگی ما تأثیر می گذارند و این ماه می تواند این منابع را تقویت کند.

 

منبع: تبیان

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ناگفته های زندگی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی