خواص سوره قارعه و فضیلت های آن
سوره قارعه یکی از سوره های مبارکه قرآن کریم است که قرائت آن آثار و برکات زیادی را به همراه دارد، این سوره مبارکه صد و یکمین سوره قرآن کریم است که در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با خواص سوره قارعه آشنا کنیم تا از قرائت آن غافل نشوید.
سوره مبارکه قارعه جزو سوره های مکی قرآن کریم می باشد که از فضائل زیادی برخوردار است و بعد از سوره قریش نازل شده است و دارای یازده آیه و سی و شش کلمه است که در این سوره درباره قیامت و سختی های آن گفته شده است، در ادامه مطلب شما عزیزان را با خواص سوره قارعه بیشتر آشنا خواهیم کرد.
به مناسبت اینکه کلمه قارعه در سه آیه ابتدایی این سوره مبارکه قرآن کریم تکرار شده است به این اسم نامگذاری شده است، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که اطلاعات کافی در مورد خواص این سوره مبارکه ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با خواص سوره قارعه
سوره مبارکه قارعه به صورت کلی از معاد و مقدمات آن سخن می گوید و انسان را به دو گروه تقسیم می کند، گروه اول گروهی هستند که اعمالشان در میزان عدل الهی سنگین می باشد و پاداش آن ها زندگی سرشار از رضایت بخشی در کنار رحمت حق می باشد و اما گروه دوم اعمالشان کم وزن و سبک می باشد و سرنوشت آن آتش سوزان و داغ جهنم است.
به نقل از رسول خدا (ص) :
هر کس که این سوره را قرائت نماید در روز قیامت ترازوی حسنات او سنگین می شود.
هر کس سوره قارعه را بنویسد و همراه نیازمندی قرار دهد خداوند در کار او آسانی و گشایش قرار می دهد.
امام باقر (ع) فرمودند :
هر کس سوره قارعه را قرائت کند و آن را استمرار بخشد خداوند عزیز و جلیل او را از فتنه دجال و ایمان آوردن به او در امان می دارد و نیز از گرفتار شدن در آتش جهنم نگاه می دارد.
به نقل از امام صادق (ع) :
هر گاه این سوره را نوشته و همراه کسی که بازارش کساد و بی رونق است باشد خداوند به کارش رونق می بخشد.
جهت برآورده شدن حاجات
به جهت برآورده شدن هر حاجتی ۱۸۰ بار این سوره را بخواند مفید است و اگر معیشت بر او تنگ باشد بنویسد و و با خود همراه داشته باشد روزی او وسیع می گردد .همچنین این سوره را نوشته و با خود همراه داشته باشد حاجتش برآورده خواهد شد.
متن و ترجمه سوره مبارکه قارعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الْقارِعَهُ (۱) مَا الْقارِعَهُ (۲) وَ ما أَدْراکَ مَا الْقارِعَهُ (۳) یَوْمَ یَکُونُ النَّاسُ کَالْفَراشِ الْمَبْثُوثِ (۴) وَ تَکُونُ الْجِبالُ کَالْعِهْنِ الْمَنْفُوشِ (۵) فَأَمَّا مَنْ ثَقُلَتْ مَوازِینُهُ (۶) فَهُوَ فِی عِیشَهٍ راضِیَهٍ (۷) وَ أَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوازِینُهُ (۸) فَأُمُّهُ هاوِیَهٌ (۹) وَ ما أَدْراکَ ما هِیَهْ (۱۰) نارٌ حامِیَهٌ (۱۱)
ترجمه
به نام خداى رحمان و رحیم.
آن حادثه کوبنده (۱).
و چه کوبنده عظیمى؟! (۲).
و تو نمىدانى که کوبنده چیست؟ (۳).
روزى است که مردم چون ملخ فرارى رویهم مىریزند (۴).
و کوهها چون پشم رنگارنگ حلاجى شده مىگردد (۵).
اما کسى که اعمالش نزد خدا سنگین وزن و داراى ارزش باشد (۶).
او در عیشى رضایتبخش خواهد بود (۷).
و اما آنکه اعمالش وزن و ارزشى نداشته باشد (۸).
او در آغوش و دامن هاویه خواهد بود (۹).
و تو نمى دانى هاویه چیست (۱۰).
آتشى است سوزنده (۱۱).
منبع : آرگا
نظرات شما عزیزان: