ابعاد اصل مشارکت حداکثری از منظر رهبر انقلاب
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 19197
بازدید دیروز : 344
بازدید هفته : 20056
بازدید ماه : 73334
بازدید کل : 10465089
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 2 / 12 / 1398

رهبر معظم انقلاب اسلامی، دو انتخابات پیش رو را بسیار مهم و بزرگ خواندند و با تأکید بر اینکه انتخابات، یک رقابت و مسابقه ملی است، گفتند: در این رقابت، در واقع برد و باختی برای ملت مفهومی ندارد، زیرا در هر صورت، ملت ایران برنده واقعی و نهایی است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: اگر ملت ایران خوب، قوی و مصمم وارد میدان انتخابات شود و صندوق‌های رأی را از رأی و عزم خود پر کند، جمهوری اسلامی ایران به خود خواهد بالید و افتخار خواهد کرد.


بیشتربخوانید : ضرورت، مولفه‌ها و چگونگی ارتقای «قدرت ملی» از نگاه رهبر معظم انقلاب / چگونه می‌توانیم قوی شویم؟


*ابعاد اصل "مشارکت حداکثری" در منظر امام خامنه ای*

مهمترین ملاحظه مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات‌ها مساله "مشارکت حداکثری" و حضور گسترده ملت در پای صندوق‌های رای باشد.

۱- بنای جمهوری اسلامی بر انتخابات و مشارکت حداکثری: حکیم فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار اساتید و دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت می‌فرمایند: «اعتماد به مردم، عقیده‌ی واقعی به مشارکت مردم. بعضی‌ها اسم مردم را می‌آورند؛ اما حقیقتا اعتقادی به مشارکت مردم ندارند. بعضی اسم مردم را می‌آورند؛ اما به مردم اعتماد ندارند. بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد به مشارکت مردم است.» (۲۴/۰۹/۱۳۸۷)

همچنین در اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) تاکید می‌دارند: «انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایه‌ی نظام ما همین انتخابات است. یکی از پایه‌ها، انتخابات است. مردم‌سالاری دینی با حرف نمیشود؛ مردم‌سالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، اراده‌ی مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت میگیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست.» (۱/۱/۸۸)

۲- مشارکت حداکثری، مهمترین راهبرد انتخابات" معظم له از این اصل به عنوان راهبرد اساسی چنین یاد می‌کنند: «آنچه که باید به عنوان راهبرد اساسی مورد نظر همه باشد، عبارت است از حضور حداکثری مردم. باید شرکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری آینده که إن شاء اللّه جزو حماسه‏های ملی خواهد شد، شرکتی باشد که دشمن را از دست‏اندازی به ایران اسلامی و ملت سرافراز ایران مأیوس کند.» (۲۴/۸/۸۳)

مشارکت گسترده ملت در انتخابات آنقدر بااهمیت است که معظم‌له در اجتماع بزرگ مردم جیرفت‏، با صراحت اعلام می‌دارد: «من بار‌ها گفته‏ام که اصل حضور مردم در انتخابات، حتّی از انتخاب اصلح هم مهم‏تر است؛ اگرچه انتخاب اصلح هم بسیار اهمیت دارد.» (۱۷/۲/۸۴)

این تاکید برخاسته از عمق باوری است که معظم‌له به جایگاه مردم در نظام اسلامی داشته به نحوی که از تعبیر "نظام مردم سالاری دینی" برای حکومت اسلامی یاد می‌کنند.

۳- مشارکت عمومی نشان‌دهنده‌ی همبستگی ملی: «اصل حضور مردم در صحنه‌ی انتخابات مهم است؛ زیرا مشارکت عمومی نشان‌دهنده‌ی همبستگی ملی است و همبستگی ملی می‌تواند در مقابل توطئه‌های دشمنان به کشور مصونیت ببخشد. دشمن از اختلافات سود می‌برد و از تشتت آراء مردم سوء استفاده می‌کند. دشمن از دودستگی‌ها و فتنه‌گری‌ها و جنگ‌افروزی‌های داخل کشور استفاده می‌کند. وقتی یک ملت یکپارچه و یکدست باشد و مسؤولان کشور همه با یکدیگر همدل و همراه باشند، شمشیر دشمن کند می‌شود و جرأت نمی‌کند به چنین کشور و ملتی نظر بد بیندازد و با او به چشم توطئه نگاه کند. مشارکت مردم در امر انتخابات می‌تواند این همبستگی ملی را در مقابل چشمان دشمن عنود و حیله‌گر به نمایش بگذارد و به ملت و کشور ما مصونیت ببخشد.» (۱۷/۲/۸۴)

ابعاد اصل مشارکت حداکثری از منظر امام خامنه ای/ خاطره شیرین صف رأی را یک بار دیگر تجربه کنیم

۴- مشارکت حداکثری پشتوانه مشروعیت نظام اسلامی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز جمعه‌ی تهران فرمودند: «دشمنان ملت ایران میدانند که وقتی اعتماد وجود نداشت، مشارکت ضعیف خواهد شد؛ وقتی مشارکت و حضور در صحنه ضعیف شد، مشروعیت نظام دچار تزلزل خواهد شد؛ آن‌ها این را میخواهند؛ هدف دشمن این است. می‌خواهند اعتماد را بگیرند تا مشارکت را بگیرند، تا مشروعیت را از جمهوری اسلامی بگیرند.» (۲۹/۰۳/۱۳۸۸)

۵- مشارکت حداکثری رمز بقا و تداوم انقلاب اسلامی: در نگاه ایشان چنین حضور گسترده‌ای رمز بقا و تداوم انقلاب اسلامی است چرا که جمهوری اسلامی متکی بررای و اعتماد به ملت شکل گرفته است. معظم‌له در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نهم در صحن جامع رضوی به این حقیقت چنین اشاره می‌کنند: «یکی اینکه حضور آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هوشمندانه از سوی آحاد مردم، یک مشارکت در سرنوشت کشور است. کشور ما متکی به آراء مردم است. علت اینکه دشمنان ملت و طمع‏ورزان به این آب و خاک نتوانسته‏اند در طول بیست و شش سال گذشته گزندی وارد کنند، حضور و اراده و مشارکت مردم در صحنه‏های مختلف بوده است. راه‏پیمایی‏های شما در بیست و دوم بهمن یا در روز قدس و شرکت شما در انتخابات‏های گوناگونِ سال‌های گذشته، این کشور را بیمه کرده است. مشارکت در سرنوشت کشور علاوه بر اینکه در اداره و تعیین مدیریت کشور نقش دارد، در خنثی کردن دشمنی دشمنان هم بزرگترین نقش را ایفا می‏کند.» (۱/۱/۸۴)

معظم له در دیدار اساتید و دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت‏، در جمله معترضه‌ای می‌فرمایند: «اعتماد به مردم، عقیده‏ی واقعی به مشارکت مردم. بعضی‏ها اسم مردم را می‏آورند؛ اما حقیقتاً اعتقادی به مشارکت مردم ندارند. بعضی اسم مردم را می‏آورند؛ اما به مردم اعتماد ندارند. بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد به مشارکت مردم است. بنای جمهوری اسلامی بر اعتماد به مردم و اعتقاد به مشارکت مردم است.» (۲۴/۹/ ۸۷)

۶- راهبردی برای خنثی کردن سناریوی دشمن: معظم‌له اصل مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را راهبردی برای خنثی سازی سناریوی دشمن می‌داند و به عنوان نمونه در خطبه‏های نماز جمعه تهران با صراحت در ضرورت مقابله با سناریوی دشمن می‌فرمایند: «چرا دشمن این قدر هزینه و اصرار می‏کند که انتخابات ریاست جمهوری را خلوت کند؟ آیا از این تلاش مذبوحانه‏ی دشمن، نباید فهمید که حضور در سرِ صندوق‌های رأی و انتخابات، مشت محکمی به دهان آن‏هاست؟ آیا از این ترفند محکوم به شکست، نباید فهمید که دشمن از حضور مردم در صحنه ناراضی است؟ این خود، راه بسیار روشن و تعیین‏ کننده‏ای است.» (۱۴/۳/۷۲)

مقام معظم رهبری در قبل از انتخابات دهم ریاست جمهوری با صراحت از تلاش مستمر و تمام عیار دشمنان انقلاب اسلامی برای ممانعت از برگزاری انتخابات و سرد و بی‌روح کردن آن سخن به میان آورده و در سفر به کردستان می‌فرمایند: «در درجه‏ی اول، هدفشان تعطیل شدن انتخابات است که انتخابات نباشد. در یک دوره‏ای سعی کردند انتخابات مجلس شورای اسلامی را به انواع و اقسام حیله‏ها متوقف کنند. خدای متعال نخواست و اراده‏ی مردان مؤمن نگذاشت؛ نتوانستند. از این مأیوسند که انتخابات را به کلی تعطیل کنند. در درجه‏ی بعد، هدفشان این است که انتخابات سبک و سرد برگزار بشود. می‌خواهند ملت ایران حضور فعالی در انتخابات نداشته باشد.» (۲۲/۲/۸۸)

۷- مشارکت سیاسی، راه مقابله با نفوذ: «ملت و دولت ما به برکت تمسک به اسلام و مشارکت جدی سیاسی، توانسته‌اند نفوذ و دخالت بیگانگان را در کشور خود ریشه کن کنند.» (۱۸/۹/۷۶)

۸- وظیفه نخبگان در حداکثری کردن مشارکت: ایشان از دانشجویان بسیجی چنین مطالبه دارند که: «در زمینه‌ی مشارکت مردم، هر طور که می‌توانید، روی خانواده‌ها و دوستانتان کار کنید. مشارکت، یکی از اساسی‌ترین مسائل است. حضور مردم برای پیشرفت و صیانت کشور لازم است... تلاش شما باید این باشد که مشارکت را به معنای حقیقی کلمه حداکثری کنید.» (۵/۳/۸۴)

۹- شرکت در انتخابات: واجب عینی: حضور در پای صندوق‌های رای به حکم بسیاری از مراجع عظام تقلید وظیفه شرعی به حساب می‌آید. طبق استفتائی که متن آن در پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری انتشار یافته «شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است» معظم‌له در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟» با صراحت اعلام می‌دارند که «واجب عینی است» ایشان پیش از این نیز در مقام یک مرجع عالیقدر فرموده بودند: «هر کسی به استحکام این نظام علاقه‏مند است، هر که به اسلام علاقه‏مند است، هر که به ملت ایران علاقه‏مند است، برای او عقلاً و شرعاً واجب است که در این انتخابات شرکت کند.» (۱۴/۳/۸۸)

رهبر انقلاب اسلامی سپس به تبیین «الزامات رقابت سالم در انتخابات» پرداختند و گفتند: مهمترین شرط یک رقابت سالم، شرکت همه واجدان شرایط رأی دادن و حتی آن کسانی است که نسبت به نظام مسئله دارند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: ممکن است افرادی نسبت به نظام مسئله داشته باشند، اما این افراد قاعدتاً نسبت به امنیت، پیشرفت و عزت کشور مسئله‌ای ندارند و بر همین اساس اگر خواهان استمرار امنیت ملی، افزایش عزت ملی و تضمین پیشرفت و حرکت رو به رشد کشور هستند، باید در انتخابات شرکت کنند.

ایشان افزودند: البته کسانی که براساس وظیفه و با نیت الهی در انتخابات شرکت می‌کنند، قطعاً زمینه ساز جلب رضایت الهی برای خود خواهند بود.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: شرط اول و مهم رقابت سالم، حضور همگانی و پرنشاط مردم در انتخابات است و به اذن و توفیق الهی، مردمِ آگاه و با بصیرت ایران چنین حضوری در دو انتخابات پیش رو خواهند داشت.

*عده‌ای کمین کرده‌اند که با حضور نیافتن مردم در انتخابات، از نظام جمهوری اسلامی مچ گیری کنند*

حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند: عده‌ای کمین کرده اند که با حضور نیافتن مردم در انتخابات، با تحریم و یا سست کردن انتخابات، از نظام جمهوری اسلامی مچ گیری کنند، اما ملت در مقابل این کمین کرده هایِ نابکار، کارآمدی خود را نشان داده و در این انتخابات هم نشان خواهد داد.

ایشان شرط دوم رقابت سالم در انتخابات را، حضور همراه با بصیرت و با فکرِ مردم و انتخاب افراد صالح دانستند و افزودند: باید افرادی را برگزید که بعد از نشستن بر مسند مسئولیت، خود را سپر بلای مشکلات کشور قرار دهند و فانی در خدمات و مصالح و منافع عمومی مردم باشند و ضمن آنکه کشور را به دشمن نمی‌فروشند، مصالح ملی را به دلیل رودربایستی زیر پا نمی‌گذارند.
رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر با اشاره به این سخنان خود که گفته بودند «حتی کسانی هم که با نظام مسئله دارند در انتخابات شرکت کنند» خاطرنشان کردند: این سخن به معنای آن نیست که بخواهند کسانی که نظام را قبول ندارند به مجلس بفرستند
رهبر انقلاب در بیانات خود آغاز سال ۱۳۹۴ در حرم رضوی به موضوع برهم‌زدن «امنیت» کشور توسط دشمنان اشاره کرده و فرمودند: «می‌خواهند این امنیّتی که امروز در کشور ما هست را – که این امنیّت، در منطقه‌ی غرب آسیا که ما در آن قرار داریم، بی‌نظیر است؛ بحمدالله امروز نه در شرق ما، نه در غرب ما، نه در شمال ما، نه در جنوب ما، در هیچ کشوری امنیتّی مانند امنیّتی که امروز بر کشور ما و ملّت ما حاکم است، وجود ندارد – به‌دست مردم از بین ببرند و مردم را وادار کنند به برهم زدن امنیّت.» از طرفی دیگر، یکی از موضوعاتی که موجب افزایش و تقویت امنیت ملی می‌شود، حضور گسترده‌ی مردم در انتخابات است که رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود در این‌باره فرمودند: «همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند؛ این موجب می‌شود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود، پایداری آن و ماندگاری آن تأمین بشود، کشور در حصار امنیّت کامل باقی بماند.»

منبع: پایگاه بصیرت


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط:
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی