نصیحت در لغت فارسی به معنای پند و اندرز و ارشاد می باشد.
به زودی زنگ ساعت یا موبایلتان به صدا درمی آید و یك روز دیگر شروع می شود و شما باید برای رفتن به مدرسه آماده شوید، آیا تا به حال به این مسدله فکر کرده بودید که با شروع شدن سال تحصیلی جدید برای شما دانش آموزان و نوآموزان خیلی از والدین شما دچار دلشوره می شوند، یاد مشکلات سال گذشته و مدرسه رفتن های پرحاشیه شما باعث می شود تا فکر کنند دوباره این روزهای پردردسر در راه هستند.
پس از اینجا نصیحت کردن شروع می شود.
گاهی اوقات ممکن است احساس کنید بیش از اندازه مورد نصیحت قرار می گیرید! این بدان معنا است که شاید بهتر باشد در رفتار خود در قبال نصیحت، تجدید نظر کنید توصیه های زیر ممکن است به شما دانش آموزان عزیز کمک کنند تا تشخیص دهید که آیا لازم است دست به این کار بزنید یا نه.
بیایید هر نصیحتی را ارزشمند قلمداد کنید. نصایح غالباً بر اساس تجربیات و اشتباهات سایرین بدست آمده و شاید شما بتوانید از آنها درس بگیرید و دیگر آن اشتباهات را انجام ندهید.
در برابر نصیحت کردن والدینتان حالت تدافعی به خود نگیرید. به محض اینکه حالت تدافعی به خود بگیرید، مثل این است که جریان ورود نصیحت را قطع کرده اید. این یعنی ممکن است راه را بر تعدادی از نصایح خوب، بسته باشید.
به خاطر بسپارید که نصیحت چه کسی واقعا مفید بوده است، چون والدین در هر صورت صلاح شما را می خواهند. از کسانی که به نظر می رسد بهترین نصایح را به شما داده باشند، باز هم درخواست نصایح بیشتری کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید تا در کارهای خود موفق تر باشید زیرا خیلی مفید است که از افرادی که به آنها اعتماد دارید، برای خود یک شبکه به وجود بیاورید، و هر گاه در تصمیم گیری برای کاری نیاز به راهنمایی داشتید، از آنها کمک بگیرید.
از افراد دیگر به خاطر راهنمایی هایشان تشکر کنید. از آنها سپاسگزاری کنید، حتی اگر نصیحت آنها را به کار نمی بندید. با این کار نشان می دهید که اگر نصیحت خاصی را به کار نمی بندید، این مفهوم را نمی دهد که به آن اعتنایی ندارید یا اینکه نصیحت بعدی را به کار نخواهید بست.
خود را در معرض نصیحت قرار دهید از آن مخفی نشوید. کانال های ارتباطی را با مردمی که ممکن است نصایح خوبی برای شما داشته باشند، باز بگذارید. از وسوسه شدن و سریع تصمیم گرفتن دست کم تا موقعی که فرصت کنید مزایا و مضرات یک کار را مورد بررسی قرار دهید خودداری کنید.
شاید نصایح متفاوتی را دریافت کنید دانستن نظر عموم مردم غالباً سودمند است، وقتی به نصیحت ها گوش دادید و به نصیحت مورد نظر خود نزدیک شدید، توقف نکنید، ببینید چه راه های دیگری برای بررسی وضعیت وجود دارد و بعد تصمیم خود را بگیرید.
در نهایت، اختیار هنوز با شما است. یک نصیحت فقط یک نصیحت است. شما کماکان باید مسوولیت را به عهده بگیرید که کدام نصیحت ارزش عمل کردن دارد.
باید بیاموزید که در اموری که به شما مربوط می شود چه موقع نیاز دارید از دیگران نصیحت بگیرید. سعی نکنید به تنهایی از عهده تمام مشکلات بر آیید.
گاهی شاید فرد نصیحت کننده به مسئله شما کاملا واقف نمی باشد پس با هوش خود بعد از شنیدن نصایح، خودتان موضوع را بررسی کنید و از اینکه یک نصیحت نادرست را پیروی کنید خودداری کرده و عاقلانه در کارها تصمیم بگیرید.
رفتار درست و برخورد درست شما از مسائل دور و برتان چه در خانه و چه در مدرسه باعث دلگرمی و خوشنودی والدینتان می باشد و به شما افتخار می کنند که یک فرزند عاقل و با درایتی دارند.
یکی از مشکلات دیگر مربوط به درس خواندن شما می شود که احتمال دارد دوباره با نصیحت والدین و معلمتان روبرو شوید، زیرا باید مفاهیم درسی را به خوبی فرا بگیرید تا راحت تر به خاطرتان مانده و شب امتحان با مشکل روبرو نشوید، پس بهتر است به جز کتاب درسی و کلاس درس از مطالب آموزشی و کمک درسی نیز استفاده کنید.
مزایای استفاده از مطالب عمومی آموزشی این است که می توانید آنها را هماهنگ با پیشرفت خود، در لحظه مورد نظر و در مکان مورد علاقه، مطالعه کنید. مطالب آموزشی همگانی شما را ناچار می کنند تا فعال شوید آنها فقط برای مطالعه در نظر گرفته نشده اند. توصیه های زیر می توانند به شما کمک کنند تا از مطالب آموزشی همگانی نهایت استفاده را ببرید.
پیش از پرداختن به مطالب عمومی آموزشی، ابتدا ببینید چه چیزی وجود دارد که باید از قبل بدانید. غالباً، در همان ابتدا به اطلاعاتی چون دروس «پیش نیاز» اشاره می شود.
اگر مطالب به نوعی هدف دار هستند، به آنها توجه خاصی داشته باشید و مرتب به عقب برگردید تا ببینید پیشرفت شما چگونه بوده است. معمولاً اهداف این گونه مطالب، به این شکل عبارت می شوند: پس از تکمیل این مجموعه باید قادر باشید که...
یعنی باید بتوانید به سوالات و خواسته های آن مطلب به خوبی پاسخگو باشید و مفهوم را کاملا دریافت کرده باشید.
اکثر مواد عمومی آموزشی (خوب)، عملی هستند و در آنجا چیزهایی گنجانده شده است که ضمن مطالعه انجام دهید. این بخش های فعال را سوالات یا فعالیت های خود آزما می نامند. حتی اگر فکر می کنید که پاسخ را می دانید، آن را جایی یادداشت کنید و بعد با پاسخ داده شده در مجموعه مقایسه نمایید.
هرگاه سوالی را درست پاسخ دادید خوشحال شوید. هرگاه سوالی را اشتباه پاسخ دادید، از این که به موضوع ارزشمندی پی برده اید، حتی خوشحال تر شوید. بررسی کنید که دقیقاً چرا به جواب درست نرسیده اید و دفعه بعد دلیل آن را به خاطر داشته باشید.
هرگاه در مطلبی عاجز ماندید، وقت زیادی روی آن هدر ندهید. آن را رها کنید و به موضوعات بعدی بپردازید. مطلب بعدی ممکن است آسان باشد. از قسمتی که در آن عاجز مانده اید یادداشتی بردارید و در نظر داشته باشید جواب آن را از یک نفر بپرسید. وقتی کسی را پیدا کردید که بتواند آن را برای شما توضیح دهد، مطلب احتمالاً آسان می شود حتی اگر قبلا از عهده آن برنیامده باشید.
مطالب آموزشی همگانی غالباً حاوی اطلاعات زیادی هستند سعی نکنید همه چیز را ضمن پیش رفتن یاد بگیرید. ببینید چه چیزهایی را لازم است یاد بگیرید و چه چیزهایی را حتی نیازی به فهمیدن در حین مطالعه ندارید. خیلی موثر است به اتفاق هم کلاسی های خود به این گونه مطالب بپردازید- نظر همه شما راجع به این که دقیقاً چه چیزهایی مهم است یا مهم نیست، تا حدودی متفاوت خواهد بود- نظر درست، به نظر جمع نزدیک تر خواهد بود تا به نظر فرد.
مرتب به عقب برگردید آنچه را تاکنون انجام داده اید به یاد خود بیاورید. این مطالب هر چه بیشتر از ذهن شما بگذرند با عمق بیشتری درک خواهند شد. مرتب به جلو نظر بیندازید تا ببینید چه مطالبی در پیش رو دارید. اغلب مواقع، فقط هنگامی مطلب را درک می کنید که بفهمید به کجا منتهی می شود.
نظر دیگری به تمام سوالات و فعالیت های خود آموز و نظرات مکرری به قسمت های مشکل آن بیندازید. توانایی شما در حل یک مشکل پیچیده، بیشتر به این بستگی دارد که قبلاً چند مرتبه آن را انجام داده اید، نه اینکه چه قدر کامل آن را انجام می دهید.
شما باید توانایی روبه رو شدن با مشکلات را داشته باشید! مشکلات شکل های مختلف دارند: مشکلات شخصی، مشکلات درسی، مشکلات با مردم مشکلات از همه نوع.
بپذیرید که ممکن است مشکلی داشته باشید، انتظار یک معجزه یا راه حل فوری را نداشته باشید. وقت خود را به این هدر ندهید که گناه را به گردن دیگران بند ازید حتی اگر تقصیر شما نباشد! سرزنش کردن گرهی را باز نمی کند. یک مشکل فقط وقتی به وجود می آید که راه حلی برای آن سراغ نداشته باشید. وقتی آستین بالا زدید، آن وقت مشکل شما تبدیل به یک چالش و به موقعیتی برای رفع شدن تبدیل می شود.
مثلا اگر درسی را متوجه نمی شوید راهنمایی بخواهید اگر باز هم دوست دارید بیشتر تمرین داشته باشید می توانید از برنامه های آموزشی استفاده کنید و با تکرار زیاد مشکل خود را برطرف کنید.
ابتدا باید بررسی کنید که دقیقاً مشکل از کجا سرچشمه می گیرد. این که احساس کنید همه دنیا علیه شما توطئه کرده اند کار بسیار آسانی است. اما وقتی واقع گرایانه به آن بنگرید، خواهید دید که معمولاً فقط چند چیز یا فقط یک مشکل وجود دارد، شاید سر کلاس درس به طور کامل حواستان جمع نبوده یا هنگام درس دادن معلم در حال حرف زدن با همکلاسی خود بوده اید.
برای مشورت کردن در انتخاب شخص مورد اعتماد خود دقت کنید. برای بعضی از مشکلات، عاقلانه تر است با کسی صحبت کنید که آشنایی زیادی با او ندارید. آن شخص حتی می تواند کسی باشد که پس از رفع مشکل، دیگر هرگز تمایلی به دیدن او نداشته باشید.
دلیل به وجود آمدن مشکل را بررسی کنید زیرا می تواند از بروز مشکلات مشابه جلوگیری نماید.
بررسی کنید که چگونه ممکن است مشکل را وخیم تر کنید. اعمالی که می توانند مشکل را بدتر کنند، اغلب ممکن است درست برژس کارهایی باشند که در رفع مشکل کمک می کنند. در ضمن، گاهی اوقات فقط تصور این که چه قدر اوضاع می توانست از این هم بدتر باشد، دلگرم کننده است.
سه راه حل برای بهتر کردن شرایط پیدا کنید، یکی که به درد همین حالا بخورد، یکی برای آینده ای نزدیک ویکی دیگر چیزی باشد که بتوانید برای آینده ای دورتر برنامه ریزی کنید.
اقدامات خود را یادداشت کنید. با این کار احساس می کنید به صورتی منظم و سازمان یافته به حل مشکل پرداخته اید و پیش می روید حتی اگر حرکت شما آهسته باشد.
هر مشکل را فرصتی برای رشد تلقی کنید. حتی دردناک ترین مشکل هم می تواند به ارزشمند ترین تجربه آموزشی تبدیل شود.
دانش آموزانی که با درایت تمام بر مشکلات زیادی غلبه می کنند، به مهارت های گرانبها و اعتماد به نفسی دست می یابند که کمک بسزایی برایشان دارد و هیچ گاه نا امید نمی شوند و هرچه محکم تر پله های ترقی را طی می کنند تا به هدف خود برسند.
منبع: تبیان
نظرات شما عزیزان: