تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 735
بازدید دیروز : 136836
بازدید هفته : 735
بازدید ماه : 323016
بازدید کل : 10714771
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 30 / 8 / 1399

آسیب های ماهواره بر خانواده ( چندین مقاله و سخنرانی مفید ) قسمت اول

 

ورود ماهواره به خانه سپردن تربیت فرزندان به افراد بی تربیت است

 

 غفلت ما از رصد کردن وضعیت خانواده طی سه دهه اخیر و ورود بی مقدمه و بدون زمینه سازی ابزارهایی چون ماهواره، بیشترین آسیب را به خانواده ایرانی وارد کرده است.

 

جنگ نرم و عملیات روانی؛  در این سه دهه از خانواده غفلت کرده ایم

دکترابهری آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری در این گفت وگو با هشدار نسبت به این که ورود مولفه های دنیای مدرن به ایران، بیش از هر چیز خانواده را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: من بارها هشدار داده ام و باز هم تاکید می کنم که ما در پیچ خطرناکی قرار داریم.

دلایل مختلفی وجود دارد که موجب شده است طی دهه های اخیر از خانواده غفلت کنیم؛ تحریم های اقتصادی و سیاسی، جنگ ۸ ساله و … تنها بخشی از مشکلاتی بود که باعث غفلت ما از خانواده شد.

همچنین این مشکلات مانع از آن شد تا ما به فکر بسترسازی مناسب فرهنگی در سطح جامعه برای ورود مدرنیته و ابزارهای نوین ارتباطی باشیم. در نتیجه وقتی مولفه های زندگی مدرن وارد کشور شد، ترکش های آن ابتدا خانواده را هدف قرار داد و خانواده ایرانی به عنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی در معرض آسیب های جدی و ناهنجاری ها قرار گرفت. 

ارتباطات عاطفی به یک پیامک خلاصه شده است

این استاد دانشگاه استفاده گسترده از تلفن همراه را یکی دیگر از ویژگی های دنیای مدرن برشمرد که خانواده ایرانی را دچار چالش کرده است.

وی در این باره گفت: در گذشته به مناسبت های مختلف مثل اعیاد، افراد دور هم جمع می شدند و با صله رحم، ارتباط عاطفی پررنگی با یکدیگر داشتند اما در حال حاضر افراد از طریق یک تلفن و در اغلب اوقات به واسطه ارسال یک پیامک این کار را انجام می دهند یعنی ارتباطات عاطفی به یک پیامک خلاصه می شود که این گسست عاطفی تاثیر اصلی خود را بر خانواده می گذارد.

نتایج تحقیقات نشان می دهد ۸۹ درصد افراد جامعه ما که از تلفن همراه استفاده می کنند ضرورتی برای استفاده از آن ندارند. متاسفانه از طریق همین تلفن های همراه بلوتوث ها و پیامک های غیراخلاقی به سهولت رد و بدل می شود.

علت این اتفاق آن است که ما بسترسازی فرهنگی مناسبی در این زمینه نکرده ایم تا فقط کسانی که نیاز دارند از تلفن همراه استفاده کنند در حالی که در جامعه ما حتی نوجوانان و کودکان از این ابزار ارتباطی به وفور استفاده می کنند.

یک نوجوان فیلمی را که دیده است با تلفن همراه برای دوستش تعریف می کند یا یک خانم برای خواهرش از طریق تلفن همراه دستور آشپزی می دهد یا در یک میهمانی، تعداد زیادی دور هم نشسته اند در حالی که هر یک مشغول بازی با تلفن همراه خود هستند که این باعث ایجاد فاصله بین افراد می شود. 

عشق های مثلثی، روابط نامشروع و دوستی های نامتعارف از پیامدهای ماهواره برای جامعه ایران

ابهری ورود ماهواره به جامعه ایران را یکی دیگر از ابزارهای نوین ارتباطی دانست که خانواده ایرانی را در معرض آسیب قرار داده است.

او در این باره تصریح کرد: ماهواره در جامعه ما باعث فاصله گرفتن اعضای خانواده از یکدیگر شده است. به طور کلی خیانت، دوستی های نادرست و نامتعارف بین زنان و مردان حتی بین متاهلان، ایجاد عشق های مثلثی، روابط نامشروع و … از تبعات ورود ماهواره به جامعه ایرانی است.

در واقع خانواده بزرگ ترین قربانی این ابزار نوین ارتباطی است. اینترنت هم همین تبعات را برای جامعه ما به دنبال داشته است. اینترنت وسیله ای است که سرعت دستیابی به منابع علمی را افزایش می دهد اما بچه های ما بیشتر وارد چت روم ها و سایت های غیراخلاقی و غیرعلمی می شوند که نه تنها برای آن ها مفید نیست بلکه ضررهای بسیاری هم دارد.

شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک هم از دیگر ابزارهای نوین ارتباطی است که باعث ناهنجاری های رفتاری در سطح جامعه ما شده است. 

کاهش ارتباطات کلامی اعضای خانواده ایرانی به ۱۵ تا ۱۷ دقیقه

این آسیب شناس اجتماعی با بیان این که محوریت تلویزیون در خانواده نیز باعث کاهش روابط عاطفی بین اعضای خانواده و در نتیجه گسست خانواده شده به طوری که ارتباط کلامی اعضای خانواده به ۱۵ تا ۱۷ دقیقه کاهش یافته است، اظهار داشت: در گذشته اعضای خانواده در کنار بزرگ تر خانواده جمع می شدند و با هم گفت وگو می کردند ولی حالا تلویزیون محور خانواده است و چیدمان خانه و نشستن افراد طوری است که تلویزیون در کانون قرار می گیرد.

آن فضا هم که همه اعضای خانواده هنگام غذاخوردن سر سفره دور هم جمع می شدند دیگر در خانواده ایرانی به چشم نمی خورد و این فضاهای عاطفی در بین خانواده ها به شدت کاهش یافته است.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش به بیان راهکارهای مقابله با این آسیب ها اشاره و خاطرنشان کرد: ورود ابزارهای نوین ارتباطی و مولفه های زندگی مدرن به درون خانواده ایرانی اجتناب ناپذیر است.

علاوه بر آن فناوری های نوین در کنار معایب و آسیب هایی که دارد دارای محاسن و نکات مثبتی نیز می باشد که ما می توانیم از این مزایا به نفع خانواده بهره گیریم. 

ابزارهای نوین ارتباطی نباید دوباره ما را غافلگیرکند

به ویژه این که ابزارهای نوین بسیار پیشرفته تر، دیر یا زود وارد جامعه ما می شود و ما نمی توانیم در برابر ورود آ ن ها مقاومت کنیم بنابراین تجربه هایی که در این سال ها به دست آورده ایم باید به ما کمک کند تا آسیب ها و ناهنجاری های زندگی مدرن به حداقل کاهش یابد و ما در برابر این ابزارها غافلگیر نشویم. اتفاقی که طی سال های گذشته در زمینه ورود ماهواره و اینترنت، تلفن همراه و … در جامعه ما رخ داد، این غافلگیری نباید دوباره برای جامعه ایران تکرار شود.

خانواده در این بسترسازی نقش اساسی و اصلی را ایفا می کند و باید چگونگی استفاده از فناوری را به فرزندان خود بیاموزد.

دشمن بهتر از ما متوجه اهمیت خانواده در این زمینه شده است به همین دلیل انواع شبکه های ماهواره ای فارسی زبان مثل فارسی یک، من و تو و … را با هدف تضعیف خانواده و تخریب فرهنگی و دینی و اجتماعی جامعه ایران راه اندازی کرده است. این در حالی است که صداوسیما به عنوان دانشگاه عمومی که باید با تولید برنامه های خوب با شبکه های ماهواره ای رقابت کند نتوانسته است وظیفه خود را در این زمینه به درستی ایفا کند. رسانه ملی حداقل می تواند پشت پرده های برنامه های ماهواره را برای خانواده ها تشریح کند تا مردم با واقعیت ها بیشتر آشنا شوند. 

تربیت دینی باید جای آموزش دینی را بگیرد

وی با اشاره به این که تقویت آموزه های دینی و اخلاقی از مهم ترین راهکارهای مقابله با آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی زندگی مدرن است، گفت: چه بخواهیم چه نخواهیم مولفه ها و ابزارهای دنیای مدرن وارد زندگی ما شده و می شود اما خانواده ها می توانند از طریق پرورش دینی فرزندان، آن ها را از خطرات مصون سازند.

در جامعه ما آموزش دینی جای تربیت را گرفته است. آموزش دینی برای نسل های گذشته که در دهکده جهانی زندگی نمی کرد، مفید بود ولی برای نسل امروز باید به جای آموزش دینی، تربیت و پرورش دینی را جایگزین کرد. به این معنا که خانواده باید عشق، عبادت، نیایش، صداقت، امانت داری، نوع دوستی، پاکدامنی و … را در وجود فرزندان خود پرورش دهد تا آن ها با عشق و علاقه درونی به سوی این مفاهیم حرکت کنند .

این آسیب شناس اجتماعی در پایان این گفت وگو با بیان این که خانواده در استان خراسان به دلیل ورود خرده فرهنگ های متفاوت و متنوع در معرض آسیب های بیشتری قرار دارد، از خانواده های این استان خواست در تربیت نوجوانان و جوانان خود دقت مضاعفی داشته باشند.



کانال با امام خامنه ای تا ظهور در ایتا

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: هشدار
برچسب‌ها: هشدار
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی