تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 255
بازدید دیروز : 1027
بازدید هفته : 2811
بازدید ماه : 47646
بازدید کل : 10374572
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک
 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 22 / 12 / 1400

اخلاق در اسلام

نکته ها:

1- تعریف علم اخلاق

در این جا لازم است قبل از هر چیز به سراغ تعریف اخلاق برویم؛ «اخلاق» جمع «خُلْق» (بر وزن قُفل) و «خُلُق». (بر وزن افق) می باشد، به گفته «راغب» در کتاب «مفردات»، این دو واژه در اصل به یک ریشه باز می گردد، خَلْق به معنی هیئت و شکل و صورتی است که انسان با چشم می بیند و خُلْق به معنی قوا و سجایا و صفات درونی است

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 22 / 12 / 1400

آثار دنیوی و اخروی خوش اخلاقی

اهمّیّت اخلاق در روایات اسلامی

اشاره

این مسأله در احادیثی که از شخص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و همچنین از سایر پیشوایان معصوم علیهم السلام رسیده است با اهمّیّت فوق العاده ای تعقیب شده، که به عنوان نمونه چند

حدیث پرمعنای زیر را از نظر می گذرانیم:

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 4 / 10 / 1400

مبانی اخلاق در قرآن

*** چهار آیه نخستین در واقع یک حقیقت را دنبال می کند، و آن این که یکی از اهداف اصلی بعثت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله تزکیه نفوس و تربیت انسانها و پرورش اخلاق حسنه بوده است؛ حتّی می توان گفت تلاوت آیات الهی و تعلیم کتاب و حکمت که در نخستین آیه آمده، مقدّمه ای است برای مسأله تزکیه نفوس و تربیت انسانها؛ همان چیزی که هدف اصلی علم اخلاق را تشکیل می دهد.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 4 / 10 / 1400

6 - Copy

فصل اول: اهمّیّت بحثهای اخلاقی

اشاره

این بحث از مهمترین مباحث قرآنی است، و از یک نظر مهمترین هدف انبیای الهی را تشکیل می دهد، زیرا بدون اخلاق نه دین برای مردم مفهومی دارد، و نه دنیای آنها سامان می یابد؛ همان گونه که گفته اند:

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 7 / 8 / 1400

انحرافات و آسیب‌های غریزه جنسی

تربیت جنسی کودکان لازمه پیشگری از آسیب‌های اجتماعی
«شهوت» نقطه مقابل «عفت» است. «عفت» نیز دارای مفهوم عام و خاص است. مفهوم عام آن، خویشتن داری در برابر هر گونه تمایل افراطی نفسانی است و مفهوم خاص آن، خویشتن داری در برابر تمایلات بی بند و بارِ جنسی است.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 7 / 8 / 1400

منشأ انحرافات جنسی

اختلالات و انحرافات جنسی
از نظر قرآن كريم (دین مبین اسلام)، هدف نهايي آفرينش انسان؛ سعادت، پيشرفت، هدايت، معنويت، پرورش، تقوا، تكامل، و رستگاري و در يك جمله، قرب به خداوند است كه از طريق عبادت، تزكيه، جهاد، خشوع در نماز، اعراض از لغو، پرداخت زكات، امانتداري، وفاي به عهد و پايداري در نماز و ... به دست مي آيد.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 12 / 7 / 1400

کنترل غرایز، حصر یا آزادی؟

محصور ساختن غرایز و در برخی مواقع و شرایط، صبر کردن و به خواهش غرایز پاسخ ندادن، آیا عقده های روانی و اثرات منفی روحی مانند افسردگی، اضطراب، سرکوفتگی اجتماعی و... را پدید نمی آورد؟

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 12 / 7 / 1400

آثار و فواید اخلاص

اخلاص
اخلاص محصول یقین، قدرت ایمان، علم، قطع امید از مردم، کم کردن آرزوها و عبادت پروردگار است. اسلام به کیفیت عمل بیشتر اهمیت می‌دهد تا به کمیّت آن. به تعبیر دیگر، آنچه در پیشگاه خداوند ارزشمند است تنها خلوص نیّت است و زیاد بودن عمل موجب تقرّب نمی‌شود

بخش دوّم: اسباب و عوامل خاص

 
۱. سَبَبُ الْإخْلاصِ ألْیَقینُ.[١]
یقین منشأ اخلاص است.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 22 / 6 / 1400

طعم شیرین ایمان

حدیث امام علی(ع) درباره ایمان
آن چه مردم دنیا سال هاست در جوامع غربی نظاره گر اند، فروپاشی نظام خانواده و ارزش های انسانی است و حکایت از بحران پیچیده ای دارد که جوامع غربی را به خود گرفتار ساخته است.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاق، ایمان
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 22 / 6 / 1400

اسلام دین اعتدال

غریزه جنسی، یکی از نیرومندترین غرایز آدمی است که در دوران کودکی نهان است، ولی اندک اندک در دوران نوجوانی و بلوغ آشکار می گردد. شکوفایی این غریزه، کم کم با هزاران تصور و احساس دیگر همراه می شود و پس از مدتی، تقریبا بر وجود آدمی سیطره می یابد.
موضوعات مرتبط: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 28 / 4 / 1400

سکوت در تشییع جنازه

تشییع جنازه
وصایای رسول خدا به اباذر

وصیت‎ها‌یی كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) به ابوذر(ره) فرموده‌اند(1)، بخشی از آنها مستقیماً در تجلیل از قرآن است و بخشی د‌یگر در تكر‌یم حاملان قرآن و قسمتی مربوط به تفسیر آ‌یات و برخی مربوط به تطبیق معانی كلی قرآن بر مصاد‌یق آن. ا‌ین واقعیات گاهی به صورت آ‌یات قرآنی جلوه‎گر است و زمانی به عنوان حد‌یث رسول گرامی(صلی الله علیه و آله و سلم) در چهره وصیت و نصیحت بازگو می‎شود.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 28 / 4 / 1400

بررسی موبایل توسط امام زمان(عج)

شایعه پراکنی

شایعه‎ها ما را به جهنم می‎برند؟!

همه انسان‎ها در مقابل اعمال خود مسئول و پاسخگو هستند چه در مقابل قانون مادی و چه در مقابل قانون الهی. البته قانون مادی در بین مسلمانان به نوعی همان قانون الهی است چرا که قوانین ما بر اساس قرآن و احکام الهی تنظیم می‎شوند و اگر جایی می‎بینیم که قانون ما اشکال دارد ربطی به قانون اسلام ندارد چرا که یا ما قانون را کامل تنظیم نکرده‎ایم و یا قانون و حکم الهی را درست درک نکرده و در نتیجه قانون درستی وضع نکرده‎ایم .

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 4 / 3 / 1400

تفاوت فروتنی با ذلت‎پذیری

فروتنی یا ذلت پذیری
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ادامه وصایای خود به ابوذر می‎فرما‌ید: "لا تخف فی الله"؛ در راه خدا و احیای آثار الهی از هیچ چیز مترس. این وصیت پیامبر، از قسمت پایانی این آیه‌‌ شریفه استفاده شده است: "‌یا أ‌یها الذ‌ین امنوا من ‌یرتدّ منكم عن د‌ینه فسوف ‌یأتی الله بقوم ‌یحبهم و ‌یحبونه أذلّة علی المؤمنین أعزة علی الكافر‌ین ‌یجاهدون فی سبیل الله ولا ‌یخافون لومة لائم ذلك فضل الله ‌یؤتیه من ‌یشاء والله واسع علیم."(1) مؤمنان راستین كه محبوب خدایند و محبّ او و فروتنند و ذلت‎ناپذیر، از ملامت هیچ سرزنش كننده‎ای هراسناك نیستند، ز‌یرا آنها همان طور كه در رجاء موحدند، در خوف نیز موحدند: "‌یرجون رحمته و یخافون عذابه"(2)، و سرّ توحیدِ خوف و رجای آنها همان عقل عملی است كه ناشی از توحید در بینش اعتقاد‌یشان است، از این رو جز از خدا نمی‎هراسند و جز به او امیدوار نیستند.
مؤمنان راستین كه محبوب خدایند و محبّ او و فروتنند و ذلت‎ناپذیر، از ملامت هیچ سرزنش كننده‎ای هراسناك نیستند، ز‌یرا آنها همان طور كه در رجاء موحدند، در خوف نیز موحدند.

آیه‌‌ شریفه‌‌ مزبور، برخی اوصاف مؤمنان راستین را بیان می‌كند كه تبیین آنها به ‌محل مناسب خود موكول است، لیكن در این جا به دو نكته اشاره می‌شود:

الف: دستور به تواضع و فروتنی در برابر مسلمانان، به معنای ذلت و فروما‌یگی و احساس حقارت در مقابل آنان نیست، ز‌یرا ا‌ین عمل همان‌گونه كه در مقابل كافران مذموم و ممنوع است در برابر مسلمانان نیز ناپسند است.

اسلام هرگز به كسی اجازه نمی‎دهد خود را در حضور مسلمان د‌یگر ذلیل كند بلكه سرفرازی در اسلام، اصلی است كه مسلمان با‌ید همواره آن را حفظ كند.

انسان مالك ناموس خود نیست، ز‌یرا ناموس هر كسی حق الله است نه حق شخصی او، و با‌ید از آن دفاع كند؛ همچنین حفظ آبرو از حقوق الله است و جزو حق شخصی كسی نیست كه بتوان مانند مال آن را به د‌یگری بخشید و ‌یا در صورت تجاوز، رضا‌یت داد. در ا‌ین باره امام صادق(علیه‎السلام) می‎فرما‌ید: خداوند سبحان كارهای مؤمن را به خودش واگذار كرده است مگر این ‌كه خود را به ذلّت افكنده، و آبروی خود را از دست دهد(3)؛ ز‌یرا مؤمن از آن جهت كه مؤمن است از ناحیه ا‌یمان، عزت و آبرو یافته است و اگر آبروی مؤمن برود در حقیقت آبروی ا‌یمان رفته است.

مؤمنان در برخورد با نظام ستم و كفر، نفوذ ناپذ‌یرند و با جلال و شكوه با آن برخورد می‎كنند و كاری كه شائبه‌ی‌ سازش و تسلیم و ذلت داشته باشد از خود بروز نمی‎دهند، چنانكه خداوند در وصف رسول اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ‌یاران آن حضرت فرمود: "محمد رسول الله و الذ‌ین معه أشداء علی الكفار رحماء بینهم."

ب: مؤمنان در برخورد با نظام ستم و كفر، نفوذ ناپذ‌یرند و با جلال و شكوه با آن برخورد می‎كنند و كاری كه شائبه‌ی‌ سازش و تسلیم و ذلت داشته باشد از خود بروز نمی‎دهند، چنانكه خداوند در وصف رسول اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ‌یاران آن حضرت فرمود: "محمد رسول الله و الذ‌ین معه أشداء علی الكفار رحماء بینهم."(4)

این بخش از آیات، حكم برخی از قوانین بین‌الملل اسلامی را نیز مشخص می‌سازد كه مسلمانان با‌ید به گونه‌ای روابط بین المللی خود را تنظیم كنند كه عزتشان حفظ شود. به عنوان نمونه، نبا‌ید كسی را كه ضعیف النفس و ذلت‎پذیر است به عنوان نما‌ینده حكومت اسلامی به كشور كفر فرستاد ‌یا او را مهماندار سران كفر كرد.

باید توجه داشت كه اسلام گرچه حكم استواری در برابر كفر و كافران را دارد ولی به مراعات ادب در برخورد با هر انسانی نیز سفارش می‌كند: "إن جالسك یهود‌ی فأحسن مجالسته."(5)

پی‎نوشت‎ها:

1- سوره‌‌ مائده، آیه‌‌ 54 .

2- سوره‌‌ اسراء، آیه 57 .

3- بحارالانوار، ج64، ص72 .

4- سوره‌‌ فتح، آیه‌‌ 29 .

5- بحارالانوار، ج 74، ص152 .

برگرفته از سیره رسول اکرم(صلی الله علیه و آله)، آیة الله جوادی آملی .

تنظیم گروه دین و اندیشه تبیان، فراوری هدهدی .

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 4 / 3 / 1400

مرگ در کمینت نشسته است

مرگ
مرحوم حاج شیخ عباس می گوید :  شنیده ام كه مردى را فیل مستى در قفا بود او مى گریخت و فیل از پى او مى شتافت تا آنكه به او رسید. آن مرد مضطر شد، خود را در چاهى آویخت و چنگ زد به دو شاخه كه در كنار چاه روئیده بود. پس ناگاه دید كه دو موش بزرگ كه یكى سفید است و دیگرى سیاه مشغول به قطع كردن ریشه هاى آن دو شاخه مى باشند. پس نظر در زیر پاى خود افكند دید كه چهار افعى سر از سوراخهاى خود بیرون كرده اند، چون نظر به قعر چاه انداخت دید كه اژدهایى دهان گشوده است كه چون در چاه افتد او را ببلعد چون سر بالا كرد، دید كه در سر آن دو شاخه اندكى از عسل آلوده است پس ‍ مشغول شد به لیسیدن آن عسل و لذت و شیرینى آن عسل او را غافل ساخت از آن مارها كه نمى داند چه وقت او را خواهند گزید و از مكر آن اژدها كه نمى داند وقتى كه در كام او بیفتد حالش چگونه خواهد شد.
موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : شنبه 4 / 3 / 1400

مأمور به تسبیح حق

رسول گرامی(صلی الله علیه و آله) در ادامه وصایای خود به ابوذر می‎فرما‌ید: "‌یا أباذر إن الله سبحانه و تعالی لم ‌یأمرنی بجمع مال ..."؛ خداوند مرا به جمع مال امر نكرده است بلكه مرا به تسبیح و تحمید و عبادت دعوت كرده است: "فسبح بحمد ربك و كن من الساجد‌ین* واعبد ربك حتی ‌یأتیك الیقین."(1) از انضمام این دو آیه، چنین بر‌می‌آید كه یقین نتیجه‌‌ عبادتی است كه جامع تسبیح و تحمید و سجده باشد.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 10 / 1 / 1400

تحویل نامه هاى اعمال

قبر و مرگ

خدای بزرگ در وصف قیامت و جهان واپسین  فرموده :  وَإِذَا الصُّحُفُ نُشِرَتْ یعنی و چون كارنامه‏ها گشوده شود(1).  آری؛ وقتى که صحیفه های کارنامه ات  منتشر و پهن مى شود و تمام آشکار و نهانت شاید که زشت و شاید هم که زیبا در جلوی چشمهایت صف آرایند .

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 10 / 1 / 1400

کارهای یواشکی

 

تحذیر از ریا در انفاق

«انفاق‏» از جمله عبادتهایى است كه احتمال خودنمایى و ریا در آن بسیار است. در مساله انفاق، انسان علاوه بر این‏كه باید ثواب عمل را در نظر داشته باشد، باید به گونه‏اى عمل كند تا به آبروى شخصى كه قرار است‏به او انفاق شود لطمه‏اى وارد نگردد. انسانهاى داراى عزت نفس، از این‏كه در جلو چشم دیگران به آنها انفاق شود، ناراحت مى‏شوند.

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 30 / 11 / 1399

«حق آزادی اندیشه و بیان»

مبانی آزادی معنوی در اسلام

الف) اعتقاد به توحید

در اسلام خداشناسی و توحید، بنیاد اخلاق و معنویت است . این پرسش که چرا باید نیک بود، از پرسشهای بنیادی در اخلاق می باشد . حکما کوشیده اند تا اثبات نمایند کمال انسان در نیک بودن و روی آوردن به خیر است; اما از نظر اسلام بدون پذیرش خدا، نه انسانیت معنی دارد و نه نیک بودن و اخلاقی بودن . حس اخلاقی چیزی جز حس خداشناسی نیست; این حس در سرشت انسانها نهفته است و در وجدان انسان ریشه دارد و این وجدان از الهامهای خداشناسانه انسان مایه می گیرد . طبق تصریح قرآن، نیکیها غالبا به واسطه پیامبران و گاه بی واسطه به انسان الهام می گردد . (30)

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 30 / 11 / 1399

آزادی

آزادی معنوی در قرآن و روایات

دین اسلام برای انسان، هم حق حیات و زندگی قائل است و هم حق آزادی; ولی آزادی را مقدمه حیات برین انسانی می داند . همه آزادیهای انسان، برای دستیابی به حیات مادی و معنوی شایسته اوست; به همین دلیل، وی نیازمند آزادی می باشد و برای رسیدن به این آزادی، باید خود را از بند هوسها برهاند . همه انسانها در گرو رفتار خود می باشند و تنها کسانی از قید این گروگان گیری آزادند که در صف «اصحاب یمین » و نیک کرداران با ایمان قرار گیرند .

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 30 / 11 / 1399

 تعریف، مفهوم و انواع آزادی/ محدود کننده های آزادی

آزادی معنوی در اسلام

چکیده

در اسلام آزادی اجتماعی بدون آزادی اخلاقی و معنوی میسر نیست; اسلام پس از آن که، آزادی را یک حق مسلم و یک موهبت الهی برای همه می داند، آزادی از هوا و هوس را مهمتر از هر آزادی دیگر می داند; زیرا حیات روح، مهمتر از حیات جسم و تن است . پیامبران نیز منادیان آزادی از اسارتهای درون و بیرون هستند و با آمدن آنان غل و زنجیرهای زمین گیر کننده از گردن آدمی برداشته می شود، استعدادهایش شکوفا و به سوی کمال و معنویت پیش می رود .

 

موضوعات مرتبط: اخلاقی
برچسب‌ها: اخلاقی
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی